Winst voor de selectieteams tegen SDO en Tiel

Synergo 2 kende een hele goede start tegen SDO en het werd het laatste kwartier nog spannend. Synergo 1 startte ook goed, waarna het krachtsverschil met Tiel duidelijk bleek en het eerste uitliep.

Synergo 2 – SDO 2 (14-13)

Na de nederlaag tegen Fiducia 2, had ons tweede iets recht te zetten. We schoten uit de startblokken en na 2 keer Olof stond het snel 2-0 en na 10 minuten zelfs 6-1. Een goede start en comfortabele voorsprong zo aan het begin van de wedstrijd. De rest van de eerste helft kreeg het tweede meer moeite met het afmaken van de kansen, iets waar SDO juist in verbeterde, wat resulteerde in een 7-4 ruststand.

De tweede helft ging door waar de eerste helft mee was geëindigd. Synergo had moeite met scoren en SDO kroop steeds dichterbij in de stand. Na een 9-5 voorsprong wist SDO het gat te verkleinen tot 1 punt bij een stand van 9-8 met nog een kwartier te spelen. Een recept voor een spannend slot van deze wedstrijd.

De score golfde die laatste 15 minuten op en neer, maar nooit gaf het tweede de voorsprong uit handen. Nadat SDO in de laatste minuut andermaal op 1 punt wist te komen, gooide Pierce de wedstrijd in het slot door in de aanval daarna direct een korte kans te scoren. In de slotseconden scoorde SDO nog, maar het mocht niet meer baten voor hen. Met deze overwinning is het spannend in de poule, met 3 teams op 8 punten uit 5 wedstrijden.

Synergo 1 – Tiel 1 (24-14)

Synergo 1 had op basis van de stand en een eerder oefenduel op het veld tegen Tiel goede hoop op de tweede overwinning van 2023. In navolging van het tweede, wist ook ons vlaggenschip goed te starten en ook in deze wedstrijd stond het na 10 minuten 6-1 in het voordeel van de thuisploeg. Al vanaf het eerste fluitsignaal was het krachtsverschil tussen beide ploegen duidelijk, wat resulteerde in een redelijk vlakke pot.

Hoogtepuntje uit de eerste helft was toch wel een blok van Jesse op de doorloopbal van zijn heer. Door consistent te spelen bouwde het eerste de voorsprong zelfs uit tot de rust: 10-2.

In de tweede helft was Tiel niet bij machte om een verandering in de stand teweeg te brengen. De gehele tweede helft bleef het verschil tussen de score rond de 8 punten en tegen het einde van de wedstrijd wist Synergo het verschil iets te vergroten met uiteindelijk een 24-14 eindstand.

Volgende week

Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd in de titelstrijd tegen Noviomagum. De ploeg uit Nijmegen wist nipt te winnen van MIA en behoudt daarmee 1 puntje voorsprong op ons eerste. We gaan er zaterdag 28 januari alles aan doen om dit om te draaien en zelf een puntje op hen voor te staan.