Geen punten voor Synergo 1 tegen Antilopen 1

Het was in de donkere dagen voor kerstmis dat de selectie van Synergo afreisde naar Leusden, alwaar het eerste team het opnam tegen het eerste team van Antilopen. Het tweede had dit weekend geen wedstrijd en dus zou het zeker geen nieuw vierpuntenweekend worden.

Nadat de spelers aan het publiek waren voorgesteld en de pupillen van de week dappere pogingen hadden gedaan om een doorloopbal te scoren op de wedstrijdkorf, kon de wedstrijd beginnen.

Eerste helft

Beide teams hadden even tijd nodig om warm te draaien, maar na twee minuten wist de thuisploeg de score te openen van afstand. Toen Synergo de gelijkmaker maakte, stonden er nog negentien minuten op de klok. In dit eerste deel van de wedstrijd liep Antilopen steeds uit, en maakte Synergo weer gelijk, totdat Synergo met nog negen minuten in de eerste helft voor het eerst op voorsprong kwam bij 4-5.

Vanaf dat moment had Synergo steeds de voorsprong, totdat het rustsignaal klonk, met een stand van 8-9. Verdedigend wist Antilopen het een aantal spelers van Synergo knap lastig te maken, waardoor de doelpunten vandaag wat vaker van andere spelers kwamen.

Tweede helft

Na rust bleef de wedstrijd gelijk opgaan, met Synergo steeds aan de goede kant van de score, totdat Antilopen de 13-12 aantekende. Synergo pakte de voorsprong nog een keer over, maar met nog 10 minuten te spelen had Antilopen de overhand, met een stand van 17-15 op het bord.

De spelers van Synergo deden er alles aan in de laatste tien minuten om de winst nog te pakken, want het verschil was klein genoeg om nog terug te kunnen komen, maar helaas was het een dag waarop veel dingen niet wilden lukken. Schoten wilden niet vallen, doorloopballen gingen mis. Kortom, het schoot niet op.

De stand bij het ingaan van de laatste vijf minuten was 20-18, dus alles leek nog mogelijk. En hoewel er in die laatste vijf minuten nog van alles op het veld gebeurde, viel er nog maar één doelpunt, in de laatste minuut, waarmee Antilopen de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Eindstand 21-18

Volgende wedstrijd

Dit weekend dus geen punten, maar na de feestdagen betreedt de selectie weer opgeladen en vol goede moed het veld, als op 14 januari zowel het eerste als het tweede het thuis opnemen tegen Fiducia. Uiteraard hopen wij in het nieuwe jaar iedereen weer te mogen verwelkomen bij deze wedstrijden.