Fijne Kerstdagen, een gezond en normaal 2023

Beste Synergo-familieleden, de periode van Kerst en Oud & Nieuw is een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. 2022 was het jaar waarin we teruggingen naar normaal. Ik hoef niet uit te leggen wat het zo anders dan normaal maakte en wat er allemaal gebeurd is. Hier is al genoeg over gezegd en geschreven.

De vraag was hoe we ons als vereniging zouden herpakken om terug te gaan naar ‘normaal’. Na een periode waarin de vereniging plat lag en waarin er weinig gebeurde met de vereniging en het korfbal.

Het was een periode om de vereniging opnieuw op te starten. Met als focus om de vereniging vanuit een soort slaapstand weer normaal te laten draaien. Dat is goed gelukt! De vereniging draait gelukkig weer goed en er is geen angst meer voor mogelijke maatregelen en terug naar corona… Een fijn en goed gevoel!

Weer samen

2022 was ook het jaar waarin we ons 25-jarig lustrum vierden. Met een mooie lustrumdag en groot feest tot in de late uurtjes zag ik dat de aanwezigen plezier hadden er ook echt behoefte aan hadden om weer lekker samen te zijn en te feesten.

Er was echt weer verbinding. Tussen de jeugd en de senioren, tussen de leden die de vereniging nu draaien en de oud-leden die Synergo hebben opgebouwd. Nogmaals, de lustrumwerkgroep heeft het top georganiseerd!

Daarna kwam de zomervakantie en het leek wel of iedereen ook echt behoefte had aan een vakantie, om weer zonder restricties te kunnen genieten van de vakantie. Terug naar normaal.

Het nieuwe seizoen

Na de zomer waren de commissies weer opgefrist en herboren en begonnen we met frisse moed aan het nieuwe seizoen.

We mogen korfballen en we kunnen praten over prestaties, hetgeen ondergeschikt was tijdens de corona-periode. We kunnen weer vooruitkijken en praten over de toekomst.

Zelf heb ik langs de zijlijn veel wedstrijden bekeken, van het breedtekorfbal tot selectiekorfbal, van de jongste jeugd tot de oude(re) senioren. Ik zag veel blijdschap, verdriet en commentaar op de scheidsrechter. Als vanouds, dus écht terug naar normaal. Alleen dat punt van het commentaar vind ik niet normaal…

Met trots zie ik ons vlaggenschip zich etaleren. Ze doen het echt goed en leiden met trots de eerste klasse op het veld. En dat smaakt naar meer! Ik weet niet of ik het H-woord (Hoofdklasse!, SH) mag gebruiken, want ik wil natuurlijk geen extra druk op de ploeg leggen.

Ook leuk vind ik sfeer en de entourage, met oplopen en trommels, in de zaal bij het eerste. Ongelofelijk leuk en ook hier met goede prestaties, met dit jonge team en jonge trainers.

Naast resultaten, zoals scoren en punten zie ik ook dat in de hele vereniging de leden veel leren en zich ontwikkelen als team. Dat is ook een mooi leerresultaat!

Hoezo normaal?

De vraag is of we bij het normale moeten blijven, want stilstand is natuurlijk achteruitgang. Eigenlijk kunnen we niet normaal blijven doen. We moeten vooruitkijken en er liggen kansen in de toekomst voor ons als vereniging:

  • De komende periode gaat er een en ander veranderen aan het sportpark. Hoe kunnen we maximaal gebruik maken van deze aanpassingen? We zijn in gesprek over een mogelijke velduitbreiding en hoe we de accommodatie zo kunnen benutten dat we als vereniging de ruimte kunnen benutten.
  • Er komt vanaf augustus 2023 een tijdelijke extra sporthal op ons sportpark. Samenwerking is belangrijk om bijvoorbeeld ook onze kantine extra te kunnen gebruiken.
  • De visie wat we als vereniging willen zijn in de toekomst verder ontwikkelen.
  • De verbinding tussen de leden behouden en versterken.

Al met al zijn er dus genoeg normale en minder normale kansen voor Synergo! Ik hoop dat 2023 juist niet ‘normaal’ wordt; dat we blijven dromen en onze ambities uitspreken én uitstralen.

Tot slot

Namens het bestuur wens ik iedereen hele fijne dagen met je dierbaren en een goed en vooral gezond nieuw ‘niet normaal’ jaar.

Mamoun.

Zie ook