Vierpuntenweekeinde voor de selectie

We sloten tweede speelweekend van de zaal wederom af met vier punten voor de selectie. De mooie start van vorige week hebben we doorgezet voor zowel S1 als S2. Twee potten die op papier minder spannend lijken dan ze in de praktijk waren, maar twee keer wel een terechte en overduidelijke winnaar.

Een vierpuntenweekeinde dus (leuk woord voor galgje).

Blessuretijd bij Synergo 2

Bij S2 was het deze week een vrij gehavend team. Meerdere blessures en bijna-blessures zorgden voor wat interne verschuivingen, wat kan zorgen voor een wat onwennig spel. Maar daar was in de praktijk gelukkig weinig sprake van. Vanaf de eerste minuut was S2 als één team gefocust op het einddoel: winnen! Al gauw stond de score op 2-6, waarna het scoren een tijdje bleef hangen. Maar de verdediging was sterk en uiteindelijk volgden de Synergo doelpunten.

Een groot geluk was wel dat Sporting West herhaaldelijk geen gebruik wist te maken van vrije ballen en strafworpen, waardoor het scoreverschil eigenlijk de hele wedstrijd tussen de vier en zeven verschil bleef.

De eerdergenoemde pijntjes resulteerden in de inzet van een aantal ingevlogen wissels, die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage leverden om het scoreverschil in stand te houden! Aan het eind zakte het spel van Synergo 2 een klein beetje in, maar niet genoeg om de winst nog weg te geven, en de wedstrijd werd afgesloten met 9-14 winst voor Synergo!

Girlpower bij Synergo 1

S1 startte deze week met de standaard acht bassispelers en, ondanks de simultaan spelende Nederlandse voetballers in Qatar, met een ijzersterke focus op de wedstrijd. MIA is namelijk zeker een van de ploegen die in het linker rijtje thuishoort, dus wederom een hele belangrijke wedstrijd voor Synergo.

Synergo 1 ging, eigenlijk zoals altijd, ijzersterk van start. Met energiek spel en dynamische aanvallen scoorden we meteen twee klassieke, ouderwetse doorloopballen. Maar MIA wist redelijk mee te scoren, een aantal spelers was namelijk loepzuiver, en van ongekende afstanden! Maar de focus die we dit jaar in de trainingen leggen op verdedigen betaalde zich overduidelijk uit, want veel ruimte hadden de Amersfoorters niet.

Ook verdedigend, maar zeker aanvallend was het aandeel van de dames gigantisch. In een spannende eerste helft, waarin MIA de achterstand terugbracht tot een gelijke stand van 6-6, waren de eerste negen (!) doelpunten aan de Synergo-zijde van de dames! Dus pas toen het 6-10 stond, was er ook een heer terug te vinden op het scoreformulier.

Zoals eerder benoemd was het vervolg van de wedstrijd in de praktijk spannender dan doet vermoeden. Weliswaar heeft Synergo geen enkel moment op achterstand gestaan, toch bleef MIA in de eerste helft goed mee scoren en bleven ze gevaarlijk. Toch liep Synergo langzaam uit en ging de rust werd in met 9-13.

De tweede helft bouwden we het verschil nog verder uit naar vijf a zes meer doelpunten in het voordeel van Synergo. Aan het eind van de wedstrijd was de stand 17-22, waarbij alle acht basisspelers van Synergo aan scoren waren toegekomen!

Volgende week

Met deze eerste twee speelweekenden dus een goed begin van de zaalcompetitie voor de selectie. Op naar volgend weekend, wanneer S2 de grote concurrent EKVA treft, en S1 tegen het niet-te-onderschatten Rust Roest ten strijde trekt… Tot dan!