Tijdelijke extra sporthal Loevenhoutsedijk

Voor wie het nieuws in Utrecht nauw volgt zal het geen geheim zijn: De gemeente heeft afgelopen maandag publiekelijk bekend gemaakt dat er vanaf augustus 2023 een tijdelijke extra sporthal komt op sportpark Loevenhoutsedijk.

Aan binnensportaccommodaties is in de gemeente Utrecht en met name de wijken Noordwest en Overvecht een groot gebrek. Dit merken wij als Synergo ook. Op de piektijden zijn er nu teams op het veld aan het bikkelen in de kou.

Structureel tekort

De komende jaren wil de gemeente 7 nieuwe sporthallen plaatsen in Utrecht. Hiermee hopen ze het structurele tekort aan binnensport accommodaties op te lossen.

De tijdelijke sporthal wordt alleen gebruikt voor trainingen en de eerste huurrechten gaan waarschijnlijk naar andere clubs uit de buurt. Als bestuur zijn we nauw betrokken bij gesprekken over de toekomst van het sportpark. En we maken ons hard om ook trainingsuren te krijgen in de tijdelijke hal.

David.

Zie ook