Selectie start zaalseizoen met vierpunter

Na twee goede oefenwedstrijden tegen ASVD 2 en 1, traden Synergo 2 en 1 zaterdag aan tegen Huizen 2 en Oranje Wit (D) 1. Twee spannende wedstrijden later was de selectie vier punten rijker!

Synergo 2

De ploeg van Maaike trof in Huizen 2 een totaal onbekende tegenstander. Het tweede gaf verdedigend veel druk en daar hadden de gasten duidelijk veel moeite mee. Het resulteerde wel in lange aanvallen van Huizen, maar zonder dat ze echt tot goede kansen kwamen. Aanvallend was Synergo misschien wat te ongeduldig, waardoor de wedstrijd niet echt los kwam.

Toch was Synergo duidelijk de sterkste ploeg en dat krachtsverschil kwam in de loop van de tweede helft terug in de score. Het tweede liep uit tot een marge van 5 punten. Er volgde echter een rommelige slotfase waarin Synergo opnieuw te gretig was, zowel aanvallend als verdedigend. Huizen kroop plots dichterbij en bij 11-10 was er nog maar één doelpunt verschil. Gelukkig schoot Abdeslam de 12-10 binnen en daar bleef het bij.

Synergo 1

Synergo 1 mocht de competitie tegen Oranje Wit uit Dordrecht, direct één van de titelkandidaten. Het eerste schoot uit de startblokken en al na 6 seconden noteerde Jesse zijn eerste treffer. De openingsfase was sowieso voor Synergo, want na een minuut of vijf zuivere speeltijd stond het al 5-1. Oranje Wit en Synergo verdedigen beide met veel pressie en zo ontstond een intense wedstrijd, waar door de hoge druk het nodige fout ging, maar toch nog behoorlijk wat doelpunten vielen. Oranje Wit knokte zich terug en met een hele mooie buzzerbeater vanaf de middenlijn gingen de gasten met 9-10 de rust in.

Het eerste deel van de tweede helft was opnieuw voor Oranje Wit en zij breidden hun voorsprong uit tot maximaal drie punten (10-13 en 12-15). Maar Synergo hield vol, ging aanvallend steeds beter om met de druk en hield verdedigend Oranje Wit stevig in de houdgreep. Het eerste kwam dichterbij, kwam langszij en kwam met nog 8 minuten op de klok voor het eerst weer op voorsprong (18-17). Synergo had duidelijk de langste adem en speelde de wedstrijd zorgvuldig uit: 21-19.

Volgende week

Volgende week staan er twee uitwedstrijden op het programma. Synergo 2 speelt in Amsterdam tegen Sporting West 3 (start wedstrijd: 12.00 uur) en Synergo 1 speelt aan het einde van de middag in Amersfoort tegen MIA, die we nog kennen van het veldseizoen. Start: 16.50 uur.