Synergo- en MIA-selectie delen de punten in Utrecht

Nadat beide teams hun eerste zes wedstrijden hadden gewonnen, stond afgelopen zaterdag de absolute topper in de 1e klasse C op het programma: Synergo 1 – MIA 1. Na een mooi korfbalgevecht was Synergo uiteindelijk de verdiende winnaar: 20-17. Ook de 2e teams van Synergo en MIA speelden tegen elkaar: 11-15.

Synergo 2

De zaterdag begon zoals altijd met de wedstrijd van Synergo 2. Het tweede had in de afgelopen weken een mooie plek in de middenmoot bemachtigd. Tegenstander MIA 2 is echter een sterke ploeg waar in de voorbereiding nog (net) van verloren was. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. MIA speelde lange aanvallen, maar Synergo 2 dwong MIA van ver en onder druk te schieten en dat deden de gasten onzuiver. De ruststand was 6-5 in het voordeel van Synergo.

MIA 2 schakelde na rust echter een versnelling bij en schoot van afstand nu wél met scherp. Ze liepen langzaam uit naar een 11-15 overwinning.

Synergo 1

Het Synergo-veld stroomde vervolgens nog voller voor de wedstrijd van de eerste teams. Ook MIA had veel publiek meegenomen, waardoor het veld aan alle kanten vol stond met publiek. Het zonnetje brak zo af en toe door. Kortom: ideale omstandigheden voor deze topper.

Het eerste doelpunt was nog voor MIA, maar Synergo draaide de duimschroeven direct daarna flink aan. Synergo 1 zette MIA onder druk, draaide zelf lange aanvallen en stond al na tien minuten met 5-1 voor. Zou het een walk-over worden?

Nee, zo werd even later duidelijk. Met een paar fraaie doelpunten knokten de Amersfoorters zich terug in de wedstrijd. En kwamen even later zelfs langszij. Ruststand: 9-9.

Na de thee pakte Synergo direct weer het initiatief en door twee doelpunten van Arie was het gat weer 2 punten: 11-9. Een voorsprong die Synergo niet meer uit handen zou geven. MIA forceerde in de aanval steeds vaker en Synergo speelde de wedstrijd uiterst vakkundig uit met lange aanvallen. Daarbij steunend op een ijzersterke rebound. Nog één keer, bij 17-15, kwam MIA in de buurt, maar uitblinkers David (heer en meester onder de korf) en Larissa (met haar vierde doelpunt) gooiden de wedstrijd definitief in het slot. Eindstand: 20-17.

Volgende week

Volgende week de laatste wedstrijden voordat we de zaal in gaan. Synergo 1 en 2 spelen dan opnieuw thuis en nu tegen Swift (A). Synergo 2 speelde in Amsterdam best een goede wedstrijd, maar moest haar meerdere erkennen in Swift 2 (22-16). Zij staan nu halverwege de competitie bovenaan in de poule van het tweede.

Synergo 1 behaalde in Amsterdam ternauwernood en na een enorme inhaalrace (na een 5-0 achterstand) de eerste overwinning van het seizoen: 15-16.

We hopen opnieuw op de steun van het publiek!