Vier punten voor de selectie; ook buiten de wedstrijden om blonken we uit!

De selectie heeft weer een geweldig 4-punten weekend achter de rug! Na een heerlijke vrijdagavond waar een groot deel van de selectie genoot van een kasplanten workshop van onze eigen Kasper, schitterden we de volgende dag net zo op het veld (waar de dames zowel bij de workshop als op de scoreformulieren bijzonder goed vertegenwoordigd waren)!

Synergo 2

Synergo 2 mocht in het regenachtige Houten al (voor sommigen vroeg) in de ochtend aantreden tegen Victum 3. De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hebben meermaals voorgestaan in de eerste helft en bij een vakwissel was de stand nagenoeg altijd gelijk. Ook bij rust stond er een gelijke stand op het scorebord, 7-7.

Na de rust was de regen nauwelijks minder geworden, en ook een wissel van de wedstrijdbal zorgde er niet voor dat de regen kon worden vergeten. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, waarna Synergo drie minuten voor tijd op 13-12 wist te komen. Victum counterde direct, wat zorgde voor een paar bloedstollende minuten. Gelukkig wist de ingevallen Robbert met de laatste actie van de wedstrijd nog raak te schieten waardoor de punten mee naar Utrecht konden!

Invalscheidsrechter

Na het eten van een heerlijke lunch, geregeld door Christianne (ook Victum bedankt voor de mogelijkheid om deze lunch te eten in hun kantine), kon de gehele selectie richting Zaandam vertrekken. Ondanks dat het was gestopt met regenen, leek de wedstrijd van ZKV 2 in het water te vallen. De scheidsrechter raakte geblesseerd en kon de wedstrijd niet uitfluiten. Gelukkig was daar Marlieske die aanbood om de wedstrijd foutloos uit te fluiten in het mooie Synergo-shirt (met vele complimenten van het publiek voor het uitstekende fluiten)!

Synergo 1

Na het schitteren van Marlieske was het tijd voor Synergo 1 om te gaan schitteren en al snel stond er een 1-4 tussenstand op het scorebord. Een mindere fase zorgde ervoor dat er een time-out moest worden komen bij een 6-4 stand. Hierna lag het initiatief bij Synergo, waarbij we vooral het uitstekende collectieve verdedigen moeten benoemen. De kleedkamers zochten we op met een 7-12 ruststand.

Na de rust werd de wedstrijd bijzonder zakelijk uitgespeeld. Synergo bouwde het verschil langzaam maar zeker uit naar 7 doelpunten. ZKV zette nog een korte eindsprint in, maar spannend werd het niet meer. Eindstand 16-20. Dit goede resultaat kon gevierd worden met het meegereisde publiek, heerlijk om jullie allemaal in Zaandam te zien!

Volgende week

Volgende week staan 2 mooie thuiswedstrijden tegen Mia op het programma! Voor Synergo 2 (14:30 uur) zaak om de punten thuis te houden zodat er alleen nog maar naar boven gekeken hoeft te worden. Synergo 1 (16:00 uur) hoopt ervoor te zorgen dat ze alleen koploper worden. Hopelijk zien we jullie volgende week langs de lijn!