Aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 2022

Bij Synergo vinden we een veilig sportklimaat voor iedereen heel belangrijk. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas nog steeds regelmatig voor. Eén van de maatregelen, naast het invoeren van gedragsregels, is ervoor te zorgen dat alle personen die werken als begeleider, een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ (VOG) aanvragen.

Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Het verkleint de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een begeleidende functie binnen de sport kan uitoefenen.

Daarom gaan we binnen Synergo alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct te maken hebben met minderjarigen, voorzien van een VOG. De VOG is gratis voor sportverenigingen.

Aanvragen VOG

Vorig verenigingsjaar zijn we begonnen met het opnieuw aanvragen van VOG’s; ongeveer de helft van de begeleiders heeft nu een VOG. Dit jaar streven we ernaar dat iedereen een VOG heeft.

Binnenkort krijgt dus iedereen die een VOG nodig heeft en er nog geen heeft een e-mail met een link naar de aanvraagpagina.

Wij vragen jullie dringend zo spoedig mogelijk op de aanvraagmail te reageren.

Let op

Je moet inloggen met je DigID; als je dat nog niet hebt, is het verstandig die nu al aan te vragen.

Heb je nog vragen?

Bel of mail dan gerust.

Wij rekenen op je medewerking.

Met vriendelijke groet,
Vertrouwenscontactpersonen
Maartje Lindeman (06-17149001, vcp.maartje@synergo.nl)
At Voogt (030-2717687, vcp.at@synergo.nl)

Zie ook