Synergo, dat ben ik! – Huub

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIHZ).

Huub Geerdink staat regelmatig achter de bar.

Huub, je zult voor een heleboel leden een bekend gezicht zijn. Maar wie je bent, weet misschien niet iedereen…

Ik ben Huub! Ik sta inmiddels 18 jaar achter de bar bij Synergo. Ik ben in 1987 gaan korfballen bij VOGEL en ben in 1996 overgestapt naar de midweek bij Synergo. Dat was een warm bad. Ik kwam in een hecht team terecht waarin een bijdrage leveren aan de vereniging vanzelfsprekend. George en Ineke zaten er bijvoorbeeld ook in.

Ik ben toen begonnen met bardiensten en ging mee op kamp. Later ben ik ook lid geworden van de kantinecommissie.

18 jaar, dat zeggen niet veel leden je na! Is er veel veranderd bij Synergo?

Toen ik begon hadden we een grote groep 50+-ers die veel vrijwilligersklussen voor hun rekening namen. Ik vind het mooi om te zien dat er nu een grote groep twintigers en dertigers is opgestaan die samen een heleboel werk verzetten. De groep vrijwilligers is daarmee een mooie brede afspiegeling van de leden.

En vanaf de bar heb je een mooi beeld van de sfeer bij Synergo. Kun je daar wat over zeggen?

Ik noem de kantine altijd mijn tweede huiskamer. Het is altijd prettig om hier te zijn en met iedereen een praatje te maken. Onze barcommissie doet ontzettend goed werk; ze maken een duidelijke planning wie wanneer bardienst heeft en we werken zo veel mogelijk met vaste mensen.

Keerzijde is dat ik daardoor de nieuwe ouders, die ‘verplicht’ worden ingedeeld, wat minder in hoef te werken. Ik vond het altijd wel leuk hen een beetje wegwijs te maken!

We mogen best wat meer benoemen dat we trots mogen zijn op onze vereniging!

Hoe vind je het om vrijwilliger bij Synergo te zijn? Voel je je voldoende gewaardeerd?

Ik weet niet beter, voor mij hoort het erbij. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en heb privé alle ruimte om bardiensten erbij te doen. Dat ik alleen woon, maakt het des te fijner om altijd mensen tegen te komen op de club. Gelukkig heb ik naast Synergo ook een gezellig sociaal leven met leuke vrienden en familie….

Het lijkt soms wel of ik deel uitmaak van het interieur. Dat maakt dat je vrijwilligerstaken soms als een vanzelfsprekendheid worden gezien, en dat vind ik wel jammer. Dat zie je ook wel bij andere vrijwilligers die al een half leven actief zijn.

Wat ik wel heel mooi vind is dat je als vrijwilliger alle ruimte krijgt om je ei kwijt te kunnen. Zo heb ik samen met anderen het interieur voor de kantine mogen uitzoeken. Leuk! Een ander mooi voorbeeld vind ik dat we technisch kader, tot de hoofdtrainer van de selectie aan toe, zelf opleiden en de kans geven.

Wat wil je de leden van Synergo nog meegeven?

We mogen soms best wat meer trots zijn op onze vereniging en dat ook uitspreken. Als ik bij mijn tennisvereniging vertel hoe het bij ons aan de bar gaat, staat iedereen ervan te kijken. Denk aan de maaltijden van de foodcie, de gezonde voeding die we aanbieden en het inplannen van de diensten. En zo zijn er vast nog veel meer dingen waar we trots op mogen zijn. Dat mogen we soms best wat meer benoemen!

Huub, heel erg bedankt voor al die jaren trouw vrijwilligerswerk bij Synergo. Hopelijk ga je er nog tot je pensioen (of misschien nog wel wat langer?) met plezier mee door!

Wil jij ook helpen in onze ‘tweede huiskamer’ of iets anders doen bij Synergo? Stuur een berichtje naar vrijwilligers@synergo.nl.

Zie ook