In memoriam Johan van Kooten Niekerk

Deze week kregen wij bericht dat oud-DVS/Synergo-lid Johan van Kooten Niekerk is overleden. Hij zou drie dagen later 80 zijn geworden.

Wij herinneren Johan vooral vanwege zijn grote bijdrage als hoofduitvoerder van de bouw van de DVS-kantine. Later bij Synergo ontving hij in 1998/1999 als een van de boeibordmakers de Beker van Verdienste. Tot 2017 hielp hij mee met het schoolkorfbaltoernooi door de vele korfbalpalen in de hele stad Utrecht bij de gemeente op te halen en weer terug te brengen.

Doorzetter

Johan was een doorzetter en gaf als ex-lid van het corps commandotroepen niet zomaar op. En dat verlangde hij ook van korfbalteams. Hij vond zichzelf als trainer/coach een driftkop en zijn spelers deden veel voor hem. Zijn uitspraak ‘Als je denkt dat je moe bent, ben je op de helft. Doorgaan!’, tijdens het interview van de oude verhalen, lijkt dit heel goed te typeren. Hij rende vaak zelf voorop en daagde zijn spelers uit hem bij te houden bijvoorbeeld tijdens een rondje Kanaleneiland.

Toen hij 60 werd, stopte hij met coachen en trainen. Vier jaar later stopte hij in 2006 vanwege gezondheidsredenen met korfballen in de recreanten van Synergo.

Helaas ging het de laatste jaren minder goed met Johans gezondheid, waardoor hij ook de reünie tijdens het lustrum in juli moest missen.

Het afscheid vindt plaats op donderdag 8 september, 13.30 uur bij Domstede aan de Proostwetering 8 in Utrecht.

We wensen Corrie en de kinderen heel veel sterkte met dit verlies.
Het Synergo-bestuur.