Synergo, dat ben ik! – Carla en Saskia

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIHZ).

Carla Jansen en Saskia Hensen zijn jarenlang lid geweest van de jeugdactiviteitencommissie.

2 moeders samen in de jeugdactiviteitencommissie! Hoe is dat zo gekomen?

Het zal inmiddels een jaar of 8 a 9 begonnen zijn, denken we. Onze zoons Joey (Carla) en Sebastiaan (Saskia) speelden in elk geval nog in de E. Saskia werd op een zeker moment “geronseld” terwijl ze voor het clubhuis naar de wedstrijd stond te kijken. Iets daarna is ook Carla aangesloten.

We waren sowieso al regelmatig op het veld terug te vinden, omdat we het belangrijk vonden om als ouder betrokken te zijn bij wat er gebeurt bij de jeugd. Het leuke van deze commissie is dat je actief kan bijdragen aan leuke activiteiten voor je eigen kinderen, vooral als ze nog wat jonger zijn. Je krijgt zo ook veel meer mee wat er gebeurt rondom het team van je kind.

Nu onze zoons inmiddels in de A spelen, vinden we het tijd om het stokje door te geven.

Een mooi moment om even terug te kijken. Is er veel veranderd? En wat zijn jullie leukste herinneringen?

Eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Sinterklaas is erbij gekomen als activiteit, dat deed eerder een apart groepje vrijwilligers. En verder geeft het nieuwe clubhuis veel meer mogelijkheden om een activiteit leuk aan te kleden. Je moet wel wat voorzichtiger zijn omdat alle spullen nog zo netjes en mooi zijn!

De leukste activiteiten zijn vaak die activiteiten die niet heel erg ingewikkeld zijn, een beetje ‘kneuterig’ soms zelfs. Zo kijken we met heel veel plezier terug op gezamenlijke maaltijden met pasen en kerst, de pyjama-pannenkoeken-party en de knusse sfeer die er dan was. Ook hebben we onlangs een escaperoom georganiseerd, dat viel ook enorm in de smaak!

Hebben jullie je wel gewaardeerd gevoeld als vrijwilliger al die jaren?

Ja zeker, op meerdere vlakken! Het leukste is de waardering van de kinderen die zo veel plezier hebben in de activiteiten. Maar ook de ouders die kinderen komen ophalen bedanken je heel vaak voor alle hulp.

Vanuit de vereniging is er regelmatig aandacht voor vrijwilligers: zo hebben we een paar jaar geleden een heel gezellig vrijwilligersfeest gehad.

Heel fijn is dat we als commissie helemaal vrij worden gelaten. We maken onze eigen planning, er is altijd genoeg budget en kunnen makkelijk contact vinden met het bestuur als dat nodig is.

We komen niet uit een echte korfbalfamilie, maar Synergo voelt wel een beetje als familie. De advocaat, de buschauffeur, de apotheker en de schoonmaker staan bij elkaar langs de lijn en vormen één geheel. Dat zie je zeker niet bij elke sportvereniging!

Synergo voelt voor ons een beetje als familie

Wat zouden jullie mee willen geven aan ‘de nieuwe generatie’ ouders?

We hopen dat ze betrokken blijven bij de jeugdteams, niet alleen bij de wedstrijden maar ook bij het sociale stuk eromheen. Het begint vaak met kijken bij de wedstrijden, en als dat doorloopt in het helpen bij jeugdactiviteiten is het helemaal mooi. Dat kost helemaal niet zo veel tijd en is vooral gezellig bijkletsen en leuke dingen bedenken.

Heel erg bedankt voor al jullie jaren inzet, Saskia en Carla!

Heb je interesse om mee te helpen bij jeugdactiviteiten? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@synergo.nl.

Freek.

Zie ook