De volgende stap in het brouwproces: het bierrecept

Na een geslaagde bierproefavond hebben we de volgende stap gezet in het bierbrouwproces voor ons Synergo-lustrumbiertje. Afgelopen donderdag hebben we een bezoekje gebracht aan onze brouwer Eleven.

Dit keer om gezamenlijk te brainstormen over het recept van het lustrumbier. Want ja, hoe moet onze frisse dorstlesser na een sportieve prestatie nou precies gaan smaken? Welke kleur moet het biertje krijgen? Wordt het biertje een beetje hoppig, of juist moutig? Wat is de geschikte IBU-waarde?

Als brouwers-in-wording beginnen we in ieder geval telkens met meer vertrouwen met dit soort ‘biertermen’ te strooien…

We hebben ook gelijk even de installaties gecheckt. Daar zal het in ieder geval niet aan liggen!

Wat is de volgende stap?

Eleven gaat nu verder met het recept uitdenken dat we op 6 augustus gezamenlijk gaan brouwen. Daarnaast leggen we ook al de eerste hand aan het bieretiket, maar hierover laten we jullie nog even in spanning zitten.

Later deze maand hier meer over!

Het brouwteam,
Alyanne, Freek, Marlies, Marloes en Maurice.

Zie ook