Nieuwjaarsspeech gemist?

Ongeveer 63 leden luisterden mee tijdens de online nieuwjaarsspeech van voorzitter Mamoun. Het was net even anders dan anders…

Voor wie de speech gemist heeft of hem nog even wil teruglezen, hierbij de tekst uitgesproken door Mamoun via Zoom voorafgaand aan de (alcoholvrije) bierproeverij en quiz night op 22 januari 2021.

Beste clubgenoten,

Allereerst de beste wensen voor heel 2021! Ik wens je een gezond en sportief jaar!

Het jaar 2020

Ik wil met jullie even terugblikken op een bijzonder jaar 2020. Ik begin nog iets verder terug met een kleine terugblik op een gesprek dat ik had met wijlen Tjaak Blokker, mijn korfbaloma!

Ik vroeg haar lang geleden of in 1940, met het begin van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, het korfbal toen nog doorging. Haar antwoord was dat toen het korfbal even stillag; destijds waren er dus ook dingen veel belangrijker dan korfbal.

Het coronavirus heeft het jaar 2020 gedomineerd op een manier die niemand had verwacht; mensen werden ziek en/of overleden aan de gevolgen van corona. Er was onzekerheid en angst. Tegelijkertijd ging het dagelijkse leven ook verder. Voor Synergo op dat moment niet: een afgebroken zaalseizoen en de kabinetsmaatregelen waren erg zuur.

Dikke duimen

Gelukkig konden we hier als vereniging op inspelen. Zo konden we in september wel weer de wei in… in ons geval: het kunstgras op! In recordtijd kreeg Suzanne het met andere vrijwilligers voor elkaar om intern de coronaregels onder aandacht te brengen. Daarvoor een applaus voor Suzanne, bedankt!

Ook een dikke duim voor onze Foodcommissie: deze groep was zeer creatief met acties en was professioneel zoals we gewend zijn. Hun acties hebben zelfs het KNKV bereikt!

Een andere dikke duim is voor onze vrijwilligers die niet altijd zichtbaar zijn en wel zorgen voor ons primaire proces, waardoor we kunnen korfballen. In dit geval contact onderhouden met het KNKV, de ledenadministratie, de KC en nog andere zaken: onze Eva! Dankjewel!

Overleden

Ook wil ik even stilstaan bij oud-leden die ons in 2020 zijn ontvallen: Philip Kraaykamp, Rob Meijnen en Max Smulders.

En natuurlijk Tim Klaassen die in S9 speelde en waarbij zijn team een erehaag op corona-afstand regelde, met vele aanwezige Synergo-leden. Herdenken, zeker ook op deze manier nu in coronatijd, zegt ook iets over Synergo.

Het jaar 2021

En nu zitten we op deze januari-avond in een lock down met een avondklok… Fijn dat we elkaar via deze digitale manier toch even kunnen zien!
Als bestuur focussen we ons nu vooral op september van het seizoen 2021-2022. Alles dat voor die tijd kan en mag, is meegenomen. Er is dit jaar een lustrum: 25 jaar Synergo en 100 jaar korfbal in Utrecht (SAMOS is in mei 1921 opgericht). Het schoolkorfbal willen we ook rond september plannen. We hopen dan weer te kunnen korfballen. Om dat te helpen, komt er -eindelijk- een scorebord!

En… we verwachten een aantal geboortes van Synergo-baby’s! Gefeliciteerd!

Oproep: organiseer bindingsactiviteiten

Tussen nu en september maak ik me ook zorgen. Onze binding door het clubhuis en het korfbal wordt steeds moelijker. Elkaar zien is steeds moeilijker. Daarom roep ik iedereen op om creatieve (online) bindingsactiviteiten te organiseren om de cohesie binnen onze Synergo-familie te behouden. Voel je vrij en verantwoordelijk om iets te doen! Want Synergo, dat zijn Wij!

Vanuit het bestuur organiseren we de komende periode meetings om verschillende thema’s met jullie te delen en te bespreken. En jullie gaan natuurlijk wat over het lustrum horen!

Tot slot

Maar goed, genoeg gepraat. Straks veel plezier met de bierproeverij en de quiz.

Pas goed op jezelf en ik wens jullie veel liefde, geluk, gezondheid en alles wat je mag wensen! Dankjulliewel.

Namens het bestuur,
Mamoun.

Zie ook

Bestuursupdates