Hart onder de riem van de voorzitter

Voorzitter Mamoun wil de Synergo-leden een hart onder de riem steken. ‘Ondanks dat ik in deze moeilijke tijden van binnen een leegte voel, voel ik ook de kracht van Synergo: we gaan er samen voor!’

Mamoun heeft dit vrijdagavond ook per e-mail verstuurd aan de leden:

Beste Synergo-familieleden,

We zitten in een moeilijke fase als land, en zeker ook als onze korfbalfamilie.

Als ik naar buiten kijk, zie ik de bladeren vallen, het wordt sneller donker, grauwe lucht, het wordt kouder. Dit hoort bij de herfst. Maar toch voel ik in deze periode een grote leegte: geen korfbalwedstrijden, niet even een kopje koffie in de kantine, geen praatje met de leden en ouders die bij hun kinderen kijken. Geen Synergo zoals we dat gewend zijn! En ik denk dat velen van jullie deze leegte zeker herkennen!

Ondanks dat er op het veld weinig activiteiten zijn, zijn onze vrijwilligers achter de schermen hard aan het werk voor onze vereniging op verschillende terreinen. Tegen al deze vrijwilligers zeg ik: dank en respect!

Het is niet altijd gemakkelijk om in deze tijden met alles om te gaan en om –ook als bestuur– soms ingrijpende beslissingen te moeten nemen. Beslissingen die de vrijheid van het individu of de groep kunnen aantasten. Mocht je je in die vrijheid (enigszins) beperkt voelen door de beslissingen, kan ik alleen maar zeggen: sorry!

Utrechtse situatie

Ondanks de richtlijnen voor alle verenigingen van het KNKV en het NOC*NSF, bekijken wij deze voor onze eigen Utrechtse en Synergo-situatie. Zeker omdat op dit moment Utrecht, met name onze omliggende wijken, hard getroffen zijn. En nog steeds is er sprake van een toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland: vandaag 10.007.

Voordat de maatregelen werden afgekondigd, hadden we als vereniging tijdens de eerste helft veld al te kampen met grote werkdruk voor onze vrijwilligers. Preventieve quarantaine, een tekort aan scheidsrechters, verschoven wedstrijden zorgden voor een extra opgave voor onze vrijwilligers. Om maar te zwijgen over de inzet van de leden voor de extra coronamaatregelen. Dit allemaal maakte het voor ons allemaal niet gemakkelijk.

Onze gezondheid

Het spelen van korfbal is van belang voor het plezier, de gezondheid en de verbroedering. En tegelijkertijd zijn we het allemaal met elkaar eens dat we een gemeenschappelijke waarde hebben: onze gezondheid. En over onze gezondheid willen we niet twijfelen en halve maatregelen nemen.

Daarom heeft het bestuur vorige week woensdag het besluit genomen om naast de maatregelen van de regering alle seniorentrainingen op het veld (voorlopig) te stoppen.

De zaalperiode

Ook kregen wij signalen van leden die zich zorgen maken hoe het straks in de zaal zou gaan. We volgen de ontwikkelingen van dag tot dag en bekijken of er mogelijkheden zijn die onze zorgen kunnen wegnemen. En of we deze zorgen kunnen omzetten in voorwaarden voor veilig korfbal. Dit alles met inachtneming van onze gemeenschappelijke waarde gezondheid en welzijn én van beperking van het reizen.

Nu hebben het bestuur en de commissies de focus om de mogelijkheden in de zaal te bekijken. Ideeën en suggesties zijn daarbij van harte welkom.

Oproep

Ook roep ik leden op met creatieve initiatieven te komen die de binding tussen de leden versterken. Zoals de meesten mij kennen denk ik altijd in samenwerking, mogelijkheden en vooral oplossingen. Uiteraard binnen de gestelde kaders…

Mensen die besmet zijn (geweest), klachten hebben, zich niet gezond voelen in het algemeen, of zich eenzaam voelen, wens ik veel sterkte toe!

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle! Dat doen we samen, want Synergo, dat zijn wij!

Mamoun.

Zie ook