Scheidsrechtersplan voor A/B jeugd

Komende weken gaan we ieder A- en B-team langs om tijdens de training aandacht te besteden aan het fluiten van wedstrijden. In afstemming met de trainers oefenen we tijdens partijvormen.

Naast het kennen van de regels is het voor iedere jeugdspeler goed om te weten wat het is om te fluiten. Door het te ervaren leer je ook dat een scheidsrechter essentieel is in een wedstrijd. Haar of zijn invloed op de wedstrijd en de wijze waarop je er als speler mee omgaat, helpt jezelf ook om beter te presteren.

Met deze training willen we ook de spelers die geen jeugdteam trainen geven, voorbereiden op het fluiten van een wedstrijd op de zaterdag erna. Iedere week een ander team waar spelers worden ingedeeld om een E- of F-team onder begeleiding van een scheidsrechter te fluiten. Die spelers kunnen ook een teamgenoot meenemen om het zo samen te doen of, als je echt niet kan, er mee te ruilen.

Let op: verplicht

Het is verplicht. Je maakt het voor jeugdleden mogelijk om wedstrijden te spelen. Met het huidige tekort kiezen we er voor om het 1e helft veld fluiten te verplichten.

Er is een groot tekort aan scheidsrechters. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd. De scheidsrechterscommissie werkt hard om het aantal (jeugd)scheidsrechters te vergroten.

Namens de scheidsrechterscommissie,
Sander S.

Zie ook