Scheidsrechters gezocht

Er is een groot tekort aan scheidsrechters. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd. De scheidsrechterscommissie werkt hard om het aantal (jeugd)scheidsrechters te vergroten. Daarom vragen we jullie aandacht.

De eerste regendruppels tikken tegen het raam van de werkkamer. Binnen is het nog warm van de zomer. Ik lees de reacties die ik binnenkrijg op mijn laptop. Reacties van de scheidsrechters van het afgelopen seizoen die net als iedereen een tijd niet actief zijn geweest. Ik krijg het er warm van. Ze hebben andere plannen en sturen een bericht dat ze niet inzetbaar zijn. Ook zijn er met pech; een gebroken teen, een enkelblessure, flinke blessures waardoor je niet kan fluiten.

Even slikken…

Ik tel de teams en het aantal wedstrijden dat we moeten fluiten. De komende weken zijn er 90 thuiswedstrijden. Hier van zijn er 57 breedtekorfbalwedstrijden. Ik tel het aantal scheidsrechters voor breedtekorfbal… slik… het zijn er maar 5… 5! Nog geen team. Gemiddeld moet je dan 2 wedstrijden fluiten, elk weekend!

Dan hebben we het er nog niet over dat het maar net moet passen met hun eigen wedstrijden. En ze mogen geen klachten krijgen, met een naderende herfst ook geen beperkt risico. Als coördinator breekt het zweet me nu wel uit.

Oké, we hebben nog wel bondscheidsrechters en wat leden achter de hand die naast hun andere vrijwilligersfunctie een enkel wedstrijdje willen fluiten. Maar die bondscheidsrechters moeten ook in die korte tijd extern 42 wedstrijden fluiten en reserve zijn voor als er geen scheidsrechter is voor 33 thuiswedstrijden van het wedstrijdkorfbal. Ook die kans is dit seizoen groter, aangezien de tekorten landelijk ook groter worden.

Een korfbalwedstrijd maar zonder scheidsrechter

Kortom, er is een groot tekort en zonder scheidsrechter geen wedstrijd!

Help!

De scheidsrechterscommissie werkt hard om het aantal (jeugd)scheidsrechters te vergroten. Daarom vragen we om aandacht voor het volgende: Wil je een bijdrage leveren aan het fluiten van wedstrijden of weet je iemand die dit kan en wil? Laat het ons weten! scheidsrechterscommissie@synergo.nl

Namens de scheidsrechterscommissie,
Sander S.

Zie ook