Selectie klaar voor de seizoensstart

Na een korte selectieperiode en voorbereiding is de seniorenselectie klaar voor de seizoensstart aanstaande zaterdag.

Synergo 1 staat dit jaar onder leiding van Timon en Oskar, Synergo 2 wordt gecoacht door Fleur (met hulp van Timon en Oskar) en Klaas en Johan nemen Synergo 3 onder hun hoede. De nieuwe aanwinsten voor de selectie zijn Nico (van OVVO), Jurriën (terug van een jaartje studeren in het buitenland), Iza, Jerry en Lisa (allen uit A1). Roelie en Jeffrey hebben vanuit lagere seniorenteams de overstap naar de selectie gemaakt. De teamsamenstellingen staan op de teampagina’s.

Oefenwedstrijden

De eerste oefenwedstrijden tegen Noviomagum waren voor de verschillende teams duidelijk nog wennen. Maar afgelopen zaterdag ging het al een stuk beter: Synergo 1 won drie van de vier ‘sets’ (die allen 12,5 minuut duurden) van het regioduel van de Korfbal Totaal Cup in Lexmond. Tegenstander was Viko 1 uit Vianen, onder leiding van onze oude hoofdtrainer John van Duuren en tevens competitietegenstander. Ook Synergo 2 won in Lexmond van Viko 2, met ruime cijfers zelfs: 25-9. Synergo 3 won thuis de oefenwedstrijd tegen Korbis 3.

Afgelopen dinsdag was voor Synergo 1 en 2 de laatste testcase tegen Tweemaal Zes. Het tweede bleef lange tijd prima bij (8-7 bij rust), maar moest TZ, dat zowel op het veld als in de zaal een klasse hoger speelt, in het laatste kwart wel laten gaan: 17-10. Het eerste speelde een hele goede wedstrijd tegen TZ 1, dat uitkomt in de overgangsklasse. Synergo 1 stond grote delen van de wedstrijd zelfs op voorsprong. Eindstand: 22-18.

Competitie

Aanstaande zaterdag start de competitie. Synergo 1 en 2 spelen thuis tegen Telstar uit Hoevelaken, een tegenstander waar vorig jaar op het veld ook tegen werd gespeeld (en gewonnen). Synergo 3 gaat in Voorthuizen op bezoek bij Spirit 3.

Alle support is welkom: op 1,5 meter afstand uiteraard 🙂

Oskar