Update combinatiefunctionaris april 2018

Na het lezen van dit stukje zijn jullie weer helemaal bij betreft mijn activiteiten in de wijk.

Clinics

In de afgelopen 2 maanden heb ik vooral clinics gegeven aan de kleuters. Het is altijd leuk om weer langs te gaan bij de jongste doelgroep. Ik ben bij de Marcusschool, OBO de Gagel en OBO Spoorzicht geweest.

Op dit moment ben ik ook bezig bij de Sint Maarten school. Het is de eerste keer dat ik bij deze SO school ben en het is weer leuk en uitdagend. De kinderen van groep 5-7 hebben nog 2 clinics te gaan. Bij de laatste clinic mogen ook de ouders komen kijken. Van deze dag zien jullie later meer.

Naschoolse lessen

Bij OBO de Gagel heb ik 5 weken lang naschoolse lessen verzorgd voor de kinderen van groep 1 t/m 5. Na een aantal warmmaaklessen hebben 30 kinderen zich ingeschreven voor dit aanbod.

De kinderen hebben laten zien dat zij beter zijn geworden in korfbal en plezier hebben in een voor hen minder bekende sport. Uiteindelijk ging iedereen met het nieuwe korfbaldiploma van Synergo naar huis en met de nieuwe flyer. Het zou heel gaaf zijn als zij de smaak te pakken hebben gekregen en lid worden van de vereniging. Dit aanbod was in ieder geval een groot succes.

Sportdag wijksportteam

In de voorjaarsvakantie heb ik de sportdag georganiseerd voor de kinderen in de wijk. Op Facebook hebben jullie al kunnen lezen hoe deze dag is verlopen. Er waren 45 kinderen op af gekomen die kennis hebben gemaakt met allerlei sporten. Wij hebben goed reclame kunnen maken voor onze clubs en hopelijk zien wij de kinderen weer bij de volgende sportdag op woensdag 2 mei in sporthal de Dreef.

Koningsspelen

Ook dit jaar waren de Koningsspelen weer een groot succes. De mensen van Trainerskracht hadden alles goed voorbereid. Net als vorig jaar kwamen de kinderen van de Cleophas langs voor sport- en spelactiviteiten. Het weer was fantastisch en de sfeer was geweldig. Een mooie en sportieve dag die we volgend jaar hopelijk weer op ons eigen veld kunnen houden.

Koningsspelen 2018-3

Kangoeroedag

Eindelijk is het dan zover! Er is een datum geprikt voor een nieuwe Kangoeroedag. Op woensdag 30 mei vindt deze plaats in de speelzaal van de Dr. Bosschool. Zo’n 150 kinderen maken die ochtend kennis met korfbal en  verschillende sport- en spelactiviteiten. Gezien de beschikbare ruimte geven we deze editie in de vorm van een clinic. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop weer veel kinderen enthousiast te maken om te korfballen.

F2

OKoningsspelen 2018-F2p zaterdag 31 maart heeft de F2 na bijna een heel seizoen hard werken hun eerste overwinning geboekt in de competitie en wel met 11-0. Als trainer kan ik hier alleen maar trots op zijn. Er zijn 2 nieuwe toppers bijgekomen en de sfeer is goed en ik vind het leuk om trainer te mogen zijn van deze enthousiaste groep.

Vorig weekend is er ook nog een tweede dikke overwinning bijgekomen. Hoe geweldig zou het zijn als het seizoen in stijl af te sluiten met een mooi kampioenschap!

 

Tot de volgende update.

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn