Veelbelovende start op het veld

Een bomvolle zaterdag, een geslaagd bezoek van de wethouder en Synergo 1 blijft op koers voor de dubbel: het was afgelopen weekend een veelbelovende start van het veldseizoen.

Na een wat ik begreep gezellige vrijdag(spelletjes)avond, was er zaterdag een vol programma en een veld en kantine vol met spelers, ouders, coaches en scheidsrechters. Het is een komen en gaan van teams en mensen. Wat gaaf om te zien! Onze F3 won haar eerste wedstrijd met afgetekende cijfers: 13-6. Ook goede resultaten voor de andere F-teams, beloning na al het werken en de groei de afgelopen maanden. Het vermelden waard is ook de knappe 13-14 overwinning van onze E1 tegen Woudenberg E1. Ze doen mee in de top van de hoogste klasse!

Dan rond het middaguur het bezoek van de wethouder. Weer een stapje dichter bij onze nieuwe velden, sporthal en nieuwe kantine. ’s Middags nog de B1 mee mogen coachen en een prima wedstrijd (en overwinning) gezien tegen Dalto.

Op zondag stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Synergo 3 en 1 mochten naar Oss afreizen. Het derde pakte na een achterstand van 12-9 nog knap een punt en het eerst won voor de 19de (!) keer op rij. Een clubrecord?! Door het puntverlies van alle andere ploegen gaat het eerste nu ook op het veld alleen aan de leiding. Synergo 2 wist op zaterdag al met afgetekende cijfers te winnen en neemt afstand van de onderste plaatsen. Met het oog op de toekomst en de aansluiting op Synergo 1 is handhaving van Synergo 2 en 3 erg belangrijk.

2016-2017…
Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen op het seizoen 2016-2017. Allereerst dé schoolkorfbaltoernooien van 15 april en 22 april. Deze toernooien zijn zó ontzettend belangrijk voor ons. Hoewel we het goed doen met 4 D-teams, 6 E-teams en 3 F-teams blijft (nog meer) instroom van levensbelang. Help mee!

Daarnaast werkt de korfbalcommissie aan een nieuwe vorm van de seniorenenquête en aan kennismakingstrainingen voor de jeugd. Houd je mail en de site in de gaten!

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken
korfbal@synergo.nl