D2 & A1: Harry Potter en het verloren schot

4 oktober – De zaterdag begon weer vroeg voor mij om de D2 te coachen. Gezellig met z’n allen naar IJsselstein om daar tegen Fortissimo D2 ten strijde te gaan. Fortissimo kon door deze wedstrijd te winnen kampioen worden, maar we waren zeker niet van plan om het ze makkelijk te maken. Makkelijk  werd het ook zeker niet voor ze, doordat wij ze dicht op de huid zaten met het verdedigen en zelf veel kansen konden creëren (inclusief complimenten van het publiek van de tegenstander over onze spelers!) , kon Fortissimo maar geen voorsprong bemachtigen, raakten de coaches gefrustreerd en stonden we bijna de hele wedstrijd gelijk.

Helaas wist Fortissimo in de laatste wedstrijdfase een paar mooie doelpunten te maken en eindigde de wedstrijd met een stand van 7-4. Na het gebruikelijke bedanken van het publiek en het gewond raken in de beruchte speeltoestellen van IJsselstein konden we weer terug naar het Synergoveld, waar mijn dag er nog lang niet op zat.

Halloween 2014

De organisatie voor Halloween, met als thema Harry Potter, is in volle gang en na de decoratie voor die avond weer uit te breiden en nadat alle aangemelde kinderen en Jan op de lijst in de kantine waren geschreven kon de wedstrijd tegen Victum A2 beginnen! Helaas was Voldemort (natuurlijk) bij Fortissimo en had, toen ik daar was, heel stiekem mijn schot gestolen. De scheidrechter had de wedstrijd al gestart, toen Harry Potter, met zijn vrienden Ron en Hermelien, er achter kwam  dat V./jwz (z’n naam mag niet genoemd worden…) mijn schot had gestolen en de wedstrijd al begonnen was!

Ze vlogen snel met de auto naar V. en zeiden tegen hem dat hij het schot aan mij moest teruggeven. V. weigerde dit natuurlijk en richtte een vreselijke spreuk op Harry en zijn vrienden! Ondertussen bleef ik maar schieten en schieten, maar raakte helemaal niets. Gelukkig bleven mijn geweldige teamgenoten wel scoren zodat de stand gelijk bleef! We gingen de rust in met een stand van 7-7.

Oja, V. had een spreuk afgevuurd! Gelukkig was Hermelien super slim en kon de spreuk van V. afweren met een of andere gekke spreuk. Maar toen V. zag hoe goed Marc eruit zag, na al die uren in de sportschool, stond hij met open mond te kijken en had Ron de tijd om z’n stomme rat naar het gezicht van V. te gooien. De rat kwam terecht op het gezicht van V. en beet hem in zijn neus – uuuh oh nee die heeft hij helemaal niet – oren dan – of heeft hij die ook al niet?! Ik weet het ook niet meer – naja hij beet V. (sorry Femke voor de incorrecte, nogal slordige, zinsopbouw…).

Hierdoor kon Harry mijn schot terugpakken van V. en in de rust van de wedstrijd snel naar het Synergoveld. Terwijl Oskar en Marc de gehele A1 toespraken in de kleedkamer, kwam Harry met zijn onzichtbaarheidsmantel mijn schot heel stilletjes terugbrengen.

Flying Dutchman

De tweede helft begon en dit keer inclusief mijn schot! Hierdoor kon ik er nog 7 scoren en m’n eer redden (terwijl ik er natuurlijk niets aan kon doen dat ik in de eerste helft m’n schot kwijt was…) en eindigde de wedstrijd met een ruime overwinning voor de A1! 19-13! Hierdoor is de A1 (al bijna) ongeslagen najaarskampioen en konden de eerste handtekeningen uitgedeeld worden!

Ik wil namens de gehele A1 al het publiek bedanken dat ons is komen aanmoedigen, Sander Harskamp bedanken voor het maken van de mooie foto’s (BEKIJK HIER DE FOTO’s) en wij hopen jullie in de zaal weer mooie wedstrijden te kunnen geven!