Synergo wint weer en pakt de koppositie

Er gebeurde weer van alles dit weekend. Zaterdagnacht werd er tot de vroege uurtjes gefeest op hits uit de jaren ’90. Zondagmiddag won ons eerste, voor de derde keer op rij, waardoor Synergo nu alleen en ongeslagen aan de leiding gaat in de tweede klasse.

De zaterdagmorgen begon wederom met een doelpuntenfestijn van onze F1. 13 doelpunten dit keer, waardoor onze F1 nu fier aan kop gaat in de hoogste klasse voor F-pupillen. Doelcijfers: 36 voor en 10 tegen. Wow!

Daarnaast viel de eerste overwinning van onze F3 op. Ze waren veelvuldig in balbezit en bij balverlies was de bal zo weer terugveroverd. Onze E3 speelde met 2-2 gelijk tegen Woudenberg. Bekijk de foto’s in het fotoboek. Ook de D2 is lekker bezig. Er werd met 2-10 gewonnen bij Dalto en de D2 bezet nu de eerste plaats. Ook een opsteker voor de C2: er werd met maarliefst 11-0 gewonnen van SGV uit Culemborg. De A1 blijft ongeslagen koploper in de tweede klasse door een benauwde 11-10 overwinning op Midlandia.

Natuurlijk gebeurde er nog veel meer op de zaterdag. Op de uitslagenpagina vind je alle uitslagen van dit weekend. Op de standenpagina de standen.

90’s party

Zaterdagavond was het tijd voor de 90’s party. Bier, cola, 7-up, bitterballen, DJ Mats, gabber Ari, gezelligheid, foute 90’s hits, te laat naar bed… De thuisblijvers weten wat ze hebben gemist!

Zondag

De korfbalzondag begon met twee interessante wedstrijden van Synergo 4 en 2. Synergo 4 speelde tegen DSC 5, dat net als Synergo 4 nog ongeslagen was. De Brabanders hadden een zware avond gehad, want ze verdedigden massaal achter. Het leek ze geen windeieren te leggen, totdat David in het laatste fluitsignaal vanaf de stip de gelijkmaker scoorde. Een gewonnen punt!

Synergo 2 begon zwak tegen een goed schietend ADOS 2. De hele wedstrijd stond Synergo achter. Het tweede begon na rust met een inhaalrace die werd voltooid toen Wouter enkele minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker scoorde. Genoeg tijd voor de winnende was er toen echter niet meer. Met drie punten uit drie wedstrijden staat het tweede in de middenmoot van de reserve tweede klasse. Niet verkeerd!

Wie stopt Synergo 1?

Het weekend werd zoals zo vaak afgesloten door ons eerste, dat speelde tegen het eerste van ADOS. De ploeg uit Hoorn had net zoals Synergo de eerste twee wedstrijden gewonnen en ging goed van start. Een goed slotstuk zorgde echter toch voor een 8-7 ruststand in het voordeel van de ploeg van trainer Alex.

In de tweede helft toonde Synergo opnieuw haar verdedigende klasse. ADOS beet zich steeds weer stuk op Marcel, die ondersteund door zijn vakgenoten zijn tegenstander geen enkele kans gaf. Aanvallend gaf het goede verdedigen Synergo de tijd om de voorsprong rustig uit te bouwen. De scheidsrechter floot af bij een magere 12-8, een uitslag die niet helemaal recht deed aan de mooie wedstrijd die ons eerste speelde.

Na drie wedstrijden gaat ons eerste als promovendus fraai aan de leiding in klasse 2H. Saillant detail: van de nummers twee, drie en vier heeft Synergo al gewonnen.