Synergo 5 – OVVO 6

Zaterdag 1 december speelde het vijfde tegen Ovvo 6. Na 3 nipt verloren maar goed gespeelde wedstrijden tegen de bovenste ploegen speelden we nu tegen de nummer 4. Was het dan nu mogelijk om hier de eerste zaalpunten te behalen?

In de voorbereiding gaf coach Sander aan dat deze wedstrijd de dames niet interessant waren. Zes paar damesogen keken hem aan, waarna hij snel de nuance aanbracht dat OVVO vooral over de heren zou gaan spelen. Winnen zou moeilijk worden maar niet onmogelijk.

Wijsheid

Er wordt wel eens gezegd ‘je bent zo sterk als je bank’, nou, daar lag het zeker niet aan. Met Sebastiaan (die ’s woensdag zijn enkel verzwikte op de training) en Karel (die zijn elleboog brak tegen Sparta) als mascottes op de bank. Leon (waarvoor dank!), Lotte en Maaike als reserves daarnaast kon de wedstrijd beginnen.

Vol goede moed gingen we van start. Maar zowel OVVO als wij konden weinig tot scoren komen. Na 25 minuten spelen was de stand, 1-3 in het voordeel van OVVO. Toen kwam de score op gang, beide ploegen scoorde twee keer waardoor we met 3-5 de rust in gingen.

Uitlopen

Na rust hield de doelpuntenstroom nog even aan, Synergo opende snel met een afstandsschot, maar in de drie daaropvolgende minuten scoorde OVVO drie keer. Hiermee werd een gat geslagen naar 4-8 en niet veel later werd dat uitgebreid naar 4-10. Dit gat was te groot voor Synergo. Hoewel we nog terug kwamen tot 7-10 was de laatste slag voor OVVO. De eindstand was 7-11.

Na uitgebreid nagekletst te hebben in de übergezellige salsabar waren we net op tijd om te ontsnappen aan het grote feest. De gezelligheid werd elders voortgezet met de bij Synergo 5 alom bekende saboteurs, blauwe en groene dwergen. Zo kende Synergo 5, aan het einde van de zaterdag toch nog winnaars!