Verslag van de jonkies van de recreanten

Zaterdag 8 december speelden de recreanten een toernooi in Bunnik.

Tijdens de training maandag 3 december werden de recreanten gevraagd of ook zij mee wilden doen met de fotoshoot voor het Synergo korfbalplaatjes album. De hele groep reageerde enthousiast en stond afgelopen zaterdag met kleine oogjes klaar bij Sporthal de Dreef om na de E-teams ook op de foto te mogen.

Want ja, een keer in zo’n plaatjesboek komen vindt toch eigenlijk iedereen wel leuk. Vanwege het feit dat het wedstrijdprogramma van de recreanten vrijdagavond nog was gewijzigd naar 10.00 uur spelen, was het even stressen voor de coach, maar gelukkig iedereen was op tijd. Nu nog met z’n allen boodschappen gaan doen bij supermarkt Hoogvliet.

Rond 9.20 uur vertrokken wij naar Midlandia in Bunnik, waar wij gelukkig nog tijd hadden voor een bakkie koffie. Spelen zonder koffie zag een aantal toch niet echt zitten.

De eerste ronde

Om 10.00 uur speelden wij ons eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Pieter Hoekstra speelde zijn eerste wedstrijd en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Een leuke wedstrijd waarbij goed werd gekorfbald, maar helaas kwamen we al snel met 0-2 achter. Vlak voor de wissel (bij de recreanten wissel je namelijk van functie en niet na 2 doelpunten) scoorde Otto een mooi afstandsschot.

In de 2e helft stond de verdediging als een huis en begon de aanval beter te lopen. Eveline begon haar draai te vinden en ondanks haar blessure scoorde zij een loepzuiver afstandsschot (2-2). Nadat Vriendenschaar op 2-3 was gekomen, scoorde Gera na een knap uitgespeeld kansje 3-3. Dit was extra leuk, aangezien Gera tegen een zeer geroutineerde tegenstandster speelde en meestal moeite heeft juist haar te volgen. Zij was dan ook apetrots op haar doelpunt.

Synergo had toen door moeten drukken, maar kwam toch weer op achterstand (3-4). Maar ook nu lieten de recreanten zich niet uit het veld slaan. Met een leuk balletje achter de korf bracht Gerard de score op 4-4. Er waren nog enkele minuten te spelen en de spanning liep behoorlijk op. Echt in de allerlaatste seconde schoot Eveline de recreanten naar 5-4. Toppie! Dit was een goed begin van ons toernooi. Op naar de kantine en weer wat cafeïne.

De tweede ronde

Terug in de zaal konden wij aan onze wedstrijd tegen Midlandia beginnen. In verhouding tot onze recreanten is het recreanten team van Midlandia vrij jong. Uiteraard maakte dit ons niet uit, want wij zo voelden ons tenslotte ook.

Alle teams op dit toernooi bleken goed aan elkaar gewaagd te zijn, maar Synergo had de draai gevonden en scoorde er lustig op los. Waar het op andere toernooien nog wel eens schort aan scorend vermogen, hadden wij daar nu totaal geen last van. Misschien moeten we vaker tegen jongere ploegen spelen. Blijkbaar zijn wij dan extra gemotiveerd om te winnen. Nadat we op 0-1 achterkwamen, scoorde Aukje met een mooie doorloopbal 1-1. Daarna gingen we los!

Otto scoorde uit een klein kansje, prima uitgespeeld, de 2-1 en vlak daar achteraan ook met een doorloopbal (met één hand) de 3-1. Ook in de B1 spelen er spelers die nog wel eens een doorloopbal nemen met één hand. Van wie zouden zij dit toch hebben?

Eveline wilde natuurlijk heel graag topscoorster worden van het toernooi. Zij scoorde met een mooi afstandsschot 4-1. Jammer voor haar scoorde wederom Otto met een mooie doorloopbal de 5-1, waarna uiteindelijk Gerard met een mooi schot de eindstand bepaalde op 6-2. Otto werd dus uiteindelijk de topscoorder van het toernooi.

De derde ronde

Al met al een heel geslaagd toernooi. Het waren weliswaar maar 2 wedstrijden, maar deze hebben we wel gewonnen.

Ineke.

 

Zie ook:

Synergo recreanten