Paal boven water bij S5

Afgelopen zaterdag stond de laatste veldwedstrijd van Synergo 5 op het programma: uit tegen Viking 3. Een wedstrijd om 12.30 uur levert bij S5 de reactie op ‘dat is toch geen tijd’, zeker als het vertrek al om 10.45 uur is. Misschien dat het extra rondje sight-seeing door Wijk bij Duurstede het gevolg was van te korte nachtrust?

Op sportpark Mariënhoeve liepen we naar het enigszins verouderde complex van Viking, terwijl we verderop nieuwe hockeyvelden met een nieuw clubhuis zagen liggen. Het korfbalveld lag er verlaten bij: afgekeurd. Wel werd er gekorfbald op het voormalige hockeyveld (kunstgras). Dit veld is afgekeurd voor hockey, maar blijkbaar nog wel goed genoeg voor korfbal. Nou ja… de eerste twijfels daarover rezen al bij het inschieten. Er lag een soort derrie op het veld, die de bal zo glad als boter maakte en deze een onsmakelijke kleur gaf. Laten we het erop houden dat het prima paste in het thema ‘down the drain’!

Het veld waar we de wedstrijd speelden was wel derrie-vrij, alleen begon het bijna direct te regenen. De blauw-gele korfbalbal veranderde door de hevige regen al snel in een bijna onvangbaar object en na 10 minuten besloten scheidsrechter & aanvoerders tot een balwissel.

Over de wedstrijd zelf valt niet heel veel te zeggen: een gelijkopgaande strijd, veel balverlies & slechte passes van beide partijen en moeizaam tot scoren komen. Het regende vrolijk verder (ook fijn voor de bankzitters van deze week: Maaike, Sander S., Xander en supporter Suzanne) en al snel verschenen de eerste plassen op het veld. Na 26 minuten legde de scheidsrechter opnieuw het spel stil bij een 3-3 stand en besloot zij in overleg de wedstrijd te staken vanwege het onbespeelbare veld.

En toen…!

Pieter had er tot het feest voor nodig om hier een goede woordgrap voor te verzinnen: ‘dat de wedstrijd gestaakt zou worden stond als een paal boven water!’ Als oud-lid van ‘Paal Centraal’ kan ik dit natuurlijk wel waarderen, al staat Paal boven Water voor mij gelijk aan het eerste echte paal-centraal studentenhuis van Delft…

Tot slot wil ik mijn teamgenoten aanraden mij vrij te stellen van het schrijven van wedstrijdverslagen… Als ik het verslag schrijf, eindigt de wedstrijd altijd in een waterballet en is het de laatste wedstrijd van een club op een oud/slecht veld voor er een nieuw veld wordt aangelegd (zie verslag tegen Telstar)! Ik ben benieuwd wanneer de wedstrijd ingehaald wordt: voor of na de zaal, op een (bijna) afgekeurd of een splinternieuw veld?

Lotte.

 

 

Zie ook:

Synergo 5 tegen Wageningen: Oeps
Synergo 5 en bezichtigingen
Synergo 5 en (tegen)doelpunten
Wedstrijdverslag Tiel 4 – Synergo 5
Integreren in S5
Goede start en finish voor S5
Eerste wedstrijd voor S5: winst!