De dood of de gladiolen voor S1

Zo begon de teambespreking en dat was wel duidelijke taal. Soms is dat nodig. Helemaal als je als speler de avond te voren nog van je coach nog te horen had gekregen.. van joh, geniet lekker van het Sch…feest en laat je even lekker gaan en nu ineens was het serieuze business.

Kijk, dat de coach zelfs psychische zaken niet schuwt was bekend… toch?? Maar dat was nu wel erg duidelijk. Eerst ontspanning alvorens je een topprestatie moet leveren. Voor enkelen misschien nieuws, maar de meeste vonden het wel oké. Allerlei bespiegelingen kwamen de revue voorbij, maar wat heel duidelijk was dat er gewonnen moest worden.

Maar een ploeg als Dubbelzes’66 zet je niet zomaar even opzij. Om te beginnen moet je daar zelf achter staan dat het je ook lukt. Op de training ontbreekt het niet aan zelfvertrouwen. In welke positie je de spelers ook ziet schieten, zelfs zittend op de grond, alles gaat er moeiteloos in. In dat geval zou je tegen de achterverdedigende ploeg moeten doen waar je goed in bent en dat is alle ballen op een afstandje van 6 meter gewoon erin prikken… makkie toch?

Niet deze dag. We hebben maar niet het schotpercentage berekend. Maar wel gekeken en genoten van twee ploegen die elkaar erg weinig ontliepen. Maar dat deden wij van Synergo al vaker niet en toch wonnen we ’net’ niet. Dus het gevaar lag weer op de loer…. In de eerste helft verzuimden we om de wedstrijd definitief op slot te gooien bij een stand van 4-2. Dubbel zes kwam met 2 afstandschoten van hele grote afstand weer langszij. Dat bleef tot het eind zo opgaan.. wij voor, zij voor… tot de slotminuten… mensen wat was het spannend. Wij van Synergo moesten 3x een achterstand van 1 punt goedmaken.

En?

Dat lukte gelukkig!!!! Eindstand 9-9. Onze eerste punt is een feit. En daar moet de ploeg een compliment gemaakt worden. Hoezo, hoor ik denken?? Heel simpel; zoveel wedstrijden was het net niet. Ondanks goed spel. En nu was het gelukkig net wel. Oké, slechts 1 puntje en je schiet er niet echt veel mee op, maar je loopt niet te veel achter. Nieuwe spelers(sters),  teruggekomen spelers… de mentaliteit in de ploeg is goed.. Ik zeg jullie… Laat de zaal maar beginnen!

Namens Synergo 1
Peter.

 

Zie ook:

S1: De reservebank is van grote waarde
S1: Oef, dat was even wennen
Wedstrijd OZC 1 – Synergo 1
Synergo 1 tegen DOT 1
Verlies in openingswedstrijd van Synergo 1