Synergo 5 tegen Wageningen: Oeps

Er zijn van die momenten dat je spijt hebt van een vraag. Dat had ik dus ook. Na de wedstrijd van Synergo 5 tegen Wageningen vroeg ik me hardop af wie het verslag zou schrijven. ‘JIJ!’ klonk het in koor. De vraag stellen was hem beantwoorden…  Oeps!

Argumenteren, vaak mijn sterke punt, had duidelijk geen zin. Als één man (m/v) klonk het team en zo openbaarde mij het antwoord. Ik dus. Niet dat ze in dit geval mijn beschouwing van de wedstrijd belangrijk zouden vinden. Integendeel! Het leek meer dat er niemand een verslag wilde schrijven van deze wedstrijd. Nee, de stemming zat er niet echt in.

Het begin

Klokslag 18.30 uur, in de schemering ving de wedstrijd aan. De zon zakte zonder zorgen en gaf het geheel een wat kille en koude allure. Het aanwezige publiek zocht een plekje nog wat in de zon om de intredende koude te weerstaan. Helaas was die plek tevens de windvanger voor in je gezicht. Ook de veldverlichting bracht geen licht in de duisternis. Wat heerlijk om veldkorfbal te spelen! Maar, het was droog!

Het vervolg

Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig. En Wageningen leek niet te willen bijdragen aan een leuke wedstrijd. En Synergo had pech in de afronding. Synergo schoot niet met scherp. Ons schotpercentage is beter dan die van onze tegenstanders, maar na 14 minuten prijkte slechts de stand van 1-0 op het scorebord (een strafworp). Frustrerend misschien, maar wel een voorsprong in een wedstrijd waarin doelpunten schaars waren!

Synergo vocht dapper door, maar moest de 1-1 toestaan; het 21e schot van Wageningen. Onze tweede aanval opende sterk en een minuut of zeven later stond het 2-1. Gevolgd door de 2-2 en twee minuten later viel er in de laatste minuut een korte kans door de korf; 2-3. Oeps!

Het rustmoment

Het leek erop dat het idee van een leuke wedstrijd uit het team was geslagen. Zoveel goede acties van Synergo: 2 doelpunten. Kans om te winnen? Jazeker! 50 kansen voor Synergo, 38 voor de tegenstander; 5 doelpunten in totaal. Synergo had goede kansen en mooie acties. Alleen, de bal ging er maar niet in. Het psychologische aspect was nog belangrijker geworden.

Maaike was in de eerste helft al snel begonnen om haar vakgenoten aan te sporen door te gaan en ervoor te blijven werken. De beleving terugvinden was belangrijk. Daarnaast nog wat kleine tips om wat meer samen te spelen (dubbelen) en minder snel te schieten. Het zou lastig worden, maar het moest kunnen!

Het tweede gedeelte

Het sloop er gewoon in. Synergo kon het uiteindelijk niet opbrengen. Na een vlotte 2-4 achterstand liep de tegenstander uit naar 2-6. De wissel om wat te forceren lukte; Lotte scoorde haar tweede schot en bracht de stand op 3-6. Pieter onderschepte heel veel ballen!

Bij 3-7 de tweede wissel erin. Sander Ha. kreeg de lastige opdracht om vrij te lopen en veel acties te maken in de aanval. Hij deed dit zeer verdienstelijk en we kwamen weer  op drie punten. Als het toch zou werken…? Kunnen ze zich eruit trekken? Het hing erom. De spirit kwam terug, maar helaas ook al snel het tegendoelpunt. Synergo moest doorgaan!

In de voorlaatste minuut kwamen we weer op drie, maar het was te laat. Met meteen daarover heen de score van Wageningen. Uiteindelijk werd het 5-9.

Het einde

Geen lekkere wedstrijd en zeker geen lekker resultaat. Het zat er die dag niet in helaas. Synergo 5 heeft gedaan wat het kon op dat moment, maar heeft te weinig gescoord. Beide ploegen 32 kansen in de tweede helft; 3 doelpunten voor, 6 tegen. In totaal Synergo: 5 uit 82, Wageningen: 9 uit 70. De stemming zat er niet echt in.

Mijn oeps, leermoment en advies aan alle coaches: vraag dan niet wie het verslag schrijft!

Het bedankje

Publiek, scheidsrechter en spelers, bedankt! En deze mensen wil ik specifiek nog even noemen: Maaike voor je aanmoedigingen in het veld, Pieter voor je vele onderscheppingen, Sander Ha. voor je goede invalbeurt, Wendy voor je schrijfwerk in de koude zonder warm te lopen en Gerrit Ha., voor je aanwezigheid en support.

Synergo 5 gaat op naar de volgende wedstrijd!