Hoera, het sneeuwt?

Vanochtend was het zover, het sneeuwt! Ik geniet er altijd enorm van; de omgeving is helemaal wit en de witte vlokken dwarrelen zo vrolijk naar beneden. 

Genieten van het winterse landschap. Lekker naar buiten voor een winterwandeling. Heerlijk! Liefst als het donker is. Ruiten krabben, de koude minuten in de auto en heel rustig aan rijden neem ik graag voor lief.

Het lijkt net of iedereen op zulke momenten elkaar wat meer helpt en ziet. De buurman helpt de andere buurman even als hij niet wegkomt met de auto. De haast is even minder; we komen tot rust en letter iets meer op elkaar?

20091219_kantine_sneeuwEen mooie herinnering

Ik weet het nog goed. Een december-zondagochtend van 2009 begon Synergo 2 al vroeg aan de reis naar Veldhoven.  We waren vroeg vertrokken, want het sneeuwde. Het reed niet echt door met 50 km/u op de snelweg naar het zuiden, achter de sneeuwschuiver aan. Maar we reden wel en het was goed te doen.

In de sporthal hoorden we dat een ploeg uit het naastgelegen Eindhoven niet kwam opdagen vanwege de sneeuw. Nou, vanuit Utrecht was er niet veel aan de hand. Hoezo, weeralarm? Er lag na de wedstrijd zo’n 30 centimeter sneeuw op het dak van de auto. De terugreis was goed te doen. De wegen waren redelijk vrij van sneeuw en we konden rond de 100 km/u rijden. Terug in Utrecht bleek dat het KNKV het gehele korfbalprogramma had geannuleerd.

Richtlijn slechte weersomstandigheden

Synergo heeft als richtlijn voor slechte weersomstandigheden dat op het moment dat coach en chauffeurs/ ouders het in onderling overleg onverantwoord vinden om te rijden, er ook niet afgereisd hoeft te worden. We hopen uiteraard dat men niet bij de eerste de beste sneeuwvlok beslist niet af te reizen. De kosten van zaalhuur en scheidsrechters gaan namelijk naar de vereniging. Maar voor Synergo staat de veiligheid van haar leden en hun familieleden voorop!

Tja, en wat mij betreft: Wees wijs, doe rustig aan, rem niet te veel én… geniet van de reis!

Hoera, het sneeuwt!

Sander.

 

Zie ook:

Richtlijn slechte weersomstandigheden