En de A1 doet het weer!

De A1 won net als vorige week met overtuigend spel en duidelijke cijfers. Het verslag van Sjoukje.

Samen met Jolien fietsten ik – door de regen – naar de Dreef. Half een verzamelen, en we gingen naar Fortissimo. In de Dreef aangekomen keken we een stukje naar de wedstrijd van de B2 (die uiteindelijk 14-0 gewonnen hebben!). Toen we er allemaal waren liepen we weer naar buiten, en na wat geregel met auto’s en wissels gingen we naar IJsselstein.

Iedereen was omgekleed en we zaten te wachten tot we konden gaan inschieten, ik ondertussen alvast het wedstrijdformulier invullen. Er was een B wedstrijd bezig en de scheidsrechter was volgens Ilan, Ruben en Marc niet zo heel denderend. Toen was het eindelijk rust en konden we inschieten (ik niet, voor mij een tijdje geen korfbal). Vanaf de kant zag het er bij ons goed georganiseerd uit, en we scoorden er best veel; bij Fortissimo zag het er kort gezegd niet uit, en ze scoorden veel minder dan wij!

Maar de wedstrijd van de B ging al snel verder en wij gingen bespreken. Marc was ziek, wat ook te horen was, maar toch was hij er om ons te coachen! Held! Na besproken te hebben hoe we onze tegenstanders gingen uitschakelen (dikke dames houden niet van rennen) en dat scheidsrechters bij Fortissimo over het algemeen heel partijdig fluiten besloten we om deze wedstrijd te gaan winnen! Vorige wedstrijd tegen Viko hadden we gewonnen, we liepen dan ook met best wat zelfvertrouwen de kleedkamer uit.

De wedstrijd voor ons was bijna afgelopen, iedereen was al lekker aan ‘t warmlopen en zich aan ’t voorbereiden op de wedstrijd die wij zouden gaan spelen.

De vorige wedstrijd was afgelopen en wij konden gaan inschieten, twee minuutjes later floot de scheidsrechter; de wedstrijd ging beginnen.

Aanval: Ilan, Lennart, Mirjam, Jolien
Verdediging: Ruben, Rik, Janneke, Rinske

We begonnen goed, we onderschepten snel de bal. Maar scoren duurde iets langer. Na een doorloopbal van Fortissimo, waarvan wij (Erik, Jeroen, Sarah, Lindsy en Marc) verbaasd waren dat hij zat, scoorde Jolien snel een schot. Dat betekende 1-1 en een vakwissel.

De verdediging onderschepte snel de bal, de aanval zette op zoals we hebben geleerd en Rik schoot, het eerste schot van Rik en van dat vak, maar natuurlijk zat die! En een halve minuut later scoorde Rik weer, een doorloopbal dit keer, nadat hij te bal onderschepte van zijn tegenstander en Ruben hem een diepe bal aangooide. 1-3 en wissel.
De verdediging onderschepte weer snel de bal en weer het eerste schot van de aanval zat, Lennart dit keer! En even later scoorde Jolien ook weer. 1-5 en weer vakwissel.

Na nog heel even gespeeld te hebben, floot onze geweldige scheidsrechter – rust!

Marc was best wel tevreden over het algemeen, met een paar verbeter puntjes. We hadden er natuurlijk maar één doorgelaten, maar gewoon hadden we nog niet! We moesten nog even vechten en zeker niet afzwakken!

De wedstrijd ging weer verder, nu mochten wij de bal uitnemen. Naar twee passes rende Janneke haar (dikke) dame voorbij en scoorde ze een doorloopbal; goed begin!

De verdediging onderschepte – zoals al de hele wedstrijd- weer snel de bal en de aanval speelde weer goed volgens het patroontje. Wij zaten op de bank al te juichen, maar blijkbaar vond de scheids dat het mooie doelpunt van Janneke niet telde, gelukkig scoorde ze daarna nog een keer! Het stond ondertussen al 1-7; en weer een vakwissel.
Iedereen had last van de scheidsrechter, maar we speelden positief door. Mirjam’s dame maakte een overtreding en we kregen een strafworp, die Ilan er feilloos ingooide (terwijl de tegenstander op de tribune geluiden aan ’t maken was om af te leiden en boe riep)!

Daarna lette ik even niet op, de tegenpartij scoorde een strafworp… 2-8 en vakwissel.
Na even aangevallen te hebben scoorde Rik er weer één, jammer genoeg werd er in de verdediging een schot doorgelaten; 3-9 en weer een wissel.

Wij mochten de bal uitnemen, en Ilan scoorde bijna meteen! Daarna wisselde Marc Lindsy voor Janneke. Even later was er een hele mooie actie die ik goed ga proberen uit te leggen 🙂 ; Mirjam was haar dame voorbij en nam een doorloopbal, Jolien’s dame nam Mirjam over, Jolien trok weg en had alle tijd om de bal er even goed en rustig in te schieten! 3-11 en vakwissel.

Erik was al een tijdje aan het warmlopen, maar mocht er nu eindelijk in! Voor Ruben. Daarna scoorde de tegenpartij twee keer achter elkaar; een schot en een onterechte strafworp. 5-11 en weer wisselen van vak.

Jolien scoorde weer en daarna Mirjam nog een keer. 5-13 en vakwissel, met nog maar een paar minuten te gaan. De verdediging liet, nadat de tijd allang voorbij was en we zelfs het piepje van de scheidsrechters stopwatch al hadden horen gaan (net als in de eerste helft), toch nog een bal door. Eindstand: 5-13.

Rik (3) en Jolien (4) hebben samen meer dan de helft gescoord!

We hebben nu in totaal drie wedstrijden gespeeld, waarvan we er één hebben verloren en twee hebben gewonnen. We staan tweede en dat willen we graag zo houden natuurlijk! (al zou kampioen al helemaal geweldig zijn!!) Aankomende zaterdag (10 december) spelen wij thuis tegen Dalto. Dalto is koploper en wij hebben vorige keer van ze verloren, maar er zat meer in! Daarom vraag ik jullie allemaal te komen kijken zaterdag! Dus kom allemaal kijken naar de A1 zaterdag, om 13.15 in de Dreef!