Scoor je de 30e… (verslag S2)

… valt hij net buiten de tijd! Tja. Hij was zo mooi, in de buurt van de middellijn, maar helaas. Hij telde nèt niet. Al mocht dat de pret niet drukken – we hadden er immers al 29. Een hele prestatie.

Goed, we – Synergo 2 – hadden de tegenstanders verdedigend niet helemaal in de houdgreep; we misten daar enige concentratie. Aldus mocht het vijfde van Sporting Delta er toch nog 13 in schieten. We hadden echter al vroeg in de wedstrijd vleugels gekregen; Synergo 2 was wat men  ‘zuiver in de afronding’ noemt. Hier een korte samenvatting van onze zegetocht.

POTver-vier!

Met hese stem en de longen uit haar lijf hoestend, verscheen Lotte toch op het strijdtoneel. Ze bewees nog maar eens waarom: drie puntjes in zeer korte tijd. Mathijs Pot staat bekend om zijn torenhoge schot (het plafond is gewaarschuwd – bij Dennis ook trouwens), wat tegen onze Dordtse vrienden resulteerde in liefst vier doelpunten! En Manon? Die heette gisteren even… Vierdonks.

Op (de) Dreef

Dennis miste een strafworp (en hoe!), maar was verder weer op Dreef. Hij neemt vooralsnog de naam van onze thuisbasis wel heel letterlijk als hij er speelt. De vorige wedstrijd waren het er 9, nu iets – maar niet veel – minder. Wieke verraste het publiek en zichzelf door (onder meer) een doorloopbal te scoren. Mats en Oscar verzilverden beiden een strafworp en een velddoelpunt. Invallers Marijn en Sjoerd deelden elk ook mee in het doelpuntenfestijn. Kortom: Synergo 2 (en 3!) was productief.

Dertig

Het getal 30 is de minimum leeftijd voor senatoren in de VS, het jaartal dat bij een purperen huwelijk hoort, het aantal tracks op de Beatles’ The White Album, het aantal zilverstukken dat Judas ontving voor zijn bedrog op Jezus, en… de score van Synergo 2. Bijna.

Ik zeg: volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Esther van der Hei.
(de maker van het 30e doelpunt…)