Synergo speelt voor sinterklaas

Waar Synergo 3 en 2 vooral zichzelf van cadeautjes voorzagen, vergat het eerste tegenstander Harga niet. Na een typische korfbal comeback bleef Synergo met lege handen achter.

De korfbalzondag in de gezellige en volle Dreef begon nog zo goed. Synergo 8 verloor weliswaar net van KVZ, Synergo 3 en 2 maakten dat meer dan goed en overtuigenden tegen respectievelijk Swift en Sporting Delta. Beide ploegen wonnen met 16 doelpunten verschil. Het derde maakte er 21 en het tweede ging daar nog eens dik overheen: 29 ballen gingen er door het mandje.

Geïnspireerd door deze wedstrijden ging het eerste furieus van start. Het bleek drie maten te sterk (niet te groot, zie foto) voor het nog puntloze Harga. Pas bij 5-0 kon Harga een doelpunt maken. Na een 10-2 tussenstand, stond het bij de rust 11-4.

Na de pauze leek echter opeens alles weg te zijn bij Synergo. Waar Synergo in de eerste helft het lengteoverwicht bij Harga eenvoudig omspeelde, stond de boven alles en iedereen uittorende heer van Harga nu opeens wel tekens onder de korf als er geschoten werd.

De comeback van Harga kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Naar mate de tweede helft vorderde gingen de Rotterdammers er steeds meer in geloven en ze bleken nog te kunnen korfballen ook. Waar de aanvallen van Synergo steeds korter en slechter werden, werden de aanvallen van de gasten steeds langer en gevaarlijker. In de laatste vijf minuten was de comeback voltooid en stond Harga voor het eerst op voorsprong. De scheidsrechter floot af bij 12-13. De spelers van Harga vlogen elkaar in de armen en vierden nog lang na de wedstrijd een groot feest in de kleedkamers. En terecht, want ze hadden een prachtige prestatie geleverd. De spelers van Synergo bleven verslagen en  vol verbijstering achter.

Volgende week is het tijd voor de beladen wedstrijd Fiducia 1 – Synergo 1, zaterdag om 17.30 in de Europhal in Vleuten. Dat mag je niet missen!