Synergo A1 tegen Mia B1

Maandag 29 augustus. En daar stonden we met z’n bijna allen; bijna compleet op het Synergo veld. Te praten over de wedstrijd die zou komen, en de wedstrijd van afgelopen zaterdag (een uitslag die hopelijk niet vaker voorkomt, behalve in ons voordeel natuurlijk!).

Toen iedereen er was, gingen we de auto’s in, op weg naar Amersfoort, Mia. Een half uurtje later kwamen we aan, na een heftige discussie over het milieu en vuilnis scheiden te hebben gevoerd bij Marc in de auto (errug nuttig). Toen het hele team z’n korfbalschoenen had aangetrokken, was iedereen in de kantine, gewoon nog een beetje kletsen voordat de wedstrijd zou beginnen, even later gingen we de kleedkamer in.

‘Winnen van Oskar’, was het eerste dat Marc zei en hij heeft ’t nog een heel aantal keer herhaald. En eigenlijk hadden we allemaal best veel zin om van Oskar te winnen! Het belangrijkste dat Marc zei, was, zoals wel vaker bij ons, ‘koppies op! Als je erin gelooft, kun je het ook!’. Met dat in ons hoofd liepen we de kleedkamer uit, het veld op. Warmlopen, inschieten, en beginnen!

Aanval: Ruben, Erik, Janneke en Jolien
Verdediging: Ilan, Lennart, Rinske en Mirjam

De scheidsrechter floot, het was begonnen. We begonnen direct sterk, Mia raakte in de eerste aanval snel de bal kwijt, maar jammer genoeg was de bal ook niet heel veel later weer terug bij de aanval van Mia, 1-0. Nadat de bal al een paar keer in allebei de vakken heen en weer was gegaan, scoorde Erik een mooie korte kans, 1-1, en dus wisselen van vak!

Niet lang daarna scoorde Ilan een strafworp (strafworpencompetitie?), jammer genoeg was de tegenpartij ook goed bezig: 2-2. Na nog een doelpunt van de tegenpartij, maakte de dame van Jolien een grote overtreding: strafworp, die Ruben er netjes inlegde (strafworpencompetitie?). Al die tijd had Rik aan de kant gestaan, maar nu mocht hij eindelijk spelen! Hij wisselde met Ruben. Even later was het rust.

De rust

Marc was erg tevreden, we verdedigden heel goed en de aanval was ook stukken beter dan zaterdag. Al waren we wel te braaf, en met name de dames van de tegenpartij waren dat niet, daar konden we nog iets aan doen! Toen iedereen weer op het veld stond zei de scheidsrechter dat we iets langer zouden spelen dan de eerste helft, nu maar liefst 27 minuten (normaal duurt een helft 35 minuten), we waren een beetje verbaasd, maar aangezien de score zou het voor ons positief kunnen aflopen!

De tweede helft begon voor ons niet echt goed, na een paar aanvallen van Mia stond het al 5-3. Gelukkig scoorde Erik vlak daarna de 5-4! Ruben mocht er weer in, Ilan moest eruit. Na een hele tijd zonder doelpunten mocht Ilan weer wisselen, met Erik. Er werd nog steeds van allebei de kanten niet gescoord en nu mocht Erik er weer in, Lennart moest eruit. En toen gebeurde er iets wat niemand verwachtte, de hele wedstrijd waren we sterk, en waren er geen grote fouten in de verdediging geweest, maar nu, in de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorde Mia er vier.

Tja

En toen floot de scheidsrechter af, we baalden, misschien als we gewoon 35 minuten per helft hadden gespeeld, hadden we wel gewonnen… Marc riep ons nog even bij elkaar; ondanks de laatste vijf minuten was hij trots op ons, we hadden veel beter gespeeld, en het belangrijkste: ‘het was best een leuke wedstrijd!’

We hadden natuurlijk al 100% meer gescoord dan onze vorige wedstrijd, maar we hadden nog veel meer kunnen scoren. De kansen waren er, jammer genoeg scoorden we niet (zat er een deksel op de korf?).

Zaterdag 3 september

Gelukkig hebben we zaterdag weer een kans om te laten zien hoe goed we zijn, DE A1 van Synergo! Het wordt een moeilijke wedstrijd, dus als je niks te doen hebt zaterdag rond een uurtje of twee, kom dan kijken! We spelen bij Ovvo, in Maarssen.