Een mooie dag om te korfballen

Of eigenlijk was het vooral een mooie dag om korfbal te kijken. Wilden de spelers nog wel eens last hebben van het warme weer, de toeschouwers laafden zich op het veld aan, misschien wel, de laatste echte zonnestralen van het jaar en zagen daarbij mooie wedstrijden aan zich voorbij trekken.

Zo speelde de D1 bijvoorbeeld een heel knappe wedstrijd tegen de buren van TZ. Helaas ging de wedstrijd verloren, maar een uitslag van 6-11 is een mooie. Zeker als je bedenkt dat onze D-pupillen in de 1e klasse uitkomen.
Daarvoor waren al enkele E- en F-teams in actie gekomen. Bij het ene team ging het wat beter dan bij het andere, maar het zal voor de vele nieuwe kinderen ook best even wennen geweest zijn; ineens zo´n echte korfbalwedstrijd. De E4 speelde knap gelijk tegen DOS E1 (met 3-3!).

De laatste jeugdwedstrijd op het thuisveld was die van de B2. Dit team won met 7-6 van SGV B1. En daarna was het, om half één al, de beurt aan het eerste seniorenteam van de dag: Synergo 10. Ook hier een nipte uitslag, maar helaas wel net naar de verkeerde kant uitgeslagen: 12-13.

Ook het 9e hield het spannend en leek de kleine voorsprong die het met rust had in de tweede helft uit handen te geven. Het team wist zich gelukkig te herpakken en pakte uiteindelijk de eerste punten met een 11-10 overwinning op Antilopen 6. Daarna was het de beurt aan Synergo 5, dat met stadsgenoot HKC 4 geen enkel e moeite had (11-2). Dat nieuwkomer David als enige doelpunten doorliet en een stip miste, doet een pact met zijn oude club vermoeden. Daar zullen we hem op de eerstvolgende training eens flink over aan de tand voelen…

Daarna volgde er een gat van anderhalf uur, omdat het 3e ineens uit speelde in plaats van thuis. Het team was ietwat zenuwachtig, omdat Victum 3 een van de mede-kampioenskandidaten is in deze poule. Gelukkig was ook hier de overwinning voor Synergo: 8-9.

Ondertussen genoot iedereen op het Synergo-veld van de zon, in blijde afwachting van de topper van de dag: Synergo 2 – IJsselvogels 2. Deze wedstrijd ging om half zeven van start en dit keer zullen de spelers niet heel ongelukkig zijn geweest met een avondwedstrijd: de hitte was inmiddels iets afgenomen en dat was niet onprettig.
In de beginfase leek het alsof het tweede makkelijk over de tegenstander heen kon lopen: aanvallend was Synergo vele malen sterker. Toch maakte het team het zichzelf verdedigend moeilijker dan nodig, waardoor IJsselvogels bij kon blijven. In de tweede helft liep Synergo 2 uit naar een voorsprong van vier doelpunten, maar  IJsselvogels maakte het nog spannend door zich terug te knokken naar een verschil van één doelpunt. Gelukkig bleef dit zo en gaat ook het tweede van start met twee punten op zak.

De overige twee zaterdagteams hadden hun uitwedstrijden beide binnen de gemeentegrenzen: Synergo 6 speelde in Vleuten tegen Fiducia 4, dat helaas net een maatje te groot was. Het 4e speelde op het Vogelveld tegen de studenten van Hebbes 2, maar delfde helaas ook het onderspit.

Vandaag komt Synergo 1 in actie aan de Loevenhoutsedijk. Ondanks het wat mindere weer, rekenen we natuurlijk wel op veel supporters… Het 8e is, op het moment van schrijven, aan het verzamelen om naar Nijmegen te vertrekken. Succes allemaal!