Eerste oefenwedstrijd A1

Ook Synergo A1 moest afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen Nova.

Het eerste jaar voor de meesten als junioren.De A1 zou spelen tegen Nova A1 wat een lastige wedstrijd zou worden, iedereen kon dus gelijk goed aan de bak.

Marc kon de eerste wedstrijdbespreking beginnen, om zo zijn ploeg te motiveren voor het aankomende seizoen en om de teamspirit er lekker in te brengen.

Citaat 1 (Marc): Je staat hier als een team! Dat wil ik dus dan ook zien, als de één het moeilijk heeft doe jij er een tandje bij en andersom.

Citaat 2 (Marc): communiceer met elkaar, heb het met elkaar over wat je buiten korfbal doet zodat je weet wat er speelt.

Na dit praatje kan het niet anders dat de A1 aan een leuk seizoen gaat beginnen.

Gelukkig kon de oefenwedstrijd gespeeld worden met een klein briesje en een beetje zon, hier genoot natuurlijk vooral het publiek van dat was komen kijken.

De A1 kreeg het al snel op het begin van de wedstrijd zwaar, met een paar doelpunten tegen.
Gelukkig knalde Lennart en ik er nog twee bij voor Synergo.

Jammer genoeg moest de A1 toch de kleedkamer in met een achterstand van 2-13, negatief was de score dus, maar positief stond daar natuurlijk tegenover dat er nog veel te trainen valt. En zo moesten we de wedstrijd dan ook maar bekijken, jammer van de score maar als we blijven korfballen en er van leren is het een goed gespeelde oefenwedstrijd.

Met die instelling gingen we de tweede helft in en met succes, de tweede helft was ronduit veel beter als de eerste, zowel in de aanval als in de verdediging. Jammer genoeg droeg dat niet veel bij aan de einduitslag.

Terug bij het Synergoveld is de eerste vraag natuurlijk altijd: En hoeveel was het? Leuk om te beantwoorden als je hebt gewonnen, minder leuk als je hebt verloren! Gelukkig kreeg ik ook een goede vraag: Was het leuk? En hoe was de oefenwedstrijd? En het antwoord op die vraag is denk ik als ik namens het team spreek, het was een leuke start van het nieuwe korfbalseizoen en een goede oefenwedstijd.

We hopen dat jullie natuurlijk allemaal bij de thuiswedstrijden van de A1 komen kijken