Goede start voor de jeugd

Mooi weer, goed spel en veel overwinningen stemden tot grote tevredenheid bij de trainers en Jeugd Technische commissie. Het gaat een mooi seizoen worden!

Na een lange zomer kunnen we vaststellen dat Synergo-jeugd er beter voor staat dan ooit te voren.

Te beginnen met de jongste jeugd. De nieuwe F- en E-teams wonnen bijna allemaal hun oefenwedstrijden en het spelniveau lag hoog. De groep van 6 t/m 9-jarigen is inmiddels gegroeid naar bijna 40 kinderen. Ruim een verdubbeling ten opzichte van de start van vorig seizoen! Er is bovendien veel enthousiasme bij kinderen, ouders en niet vergeten de trainers. Er is binnen deze grote groep veel potentie aanwezig en het is de uitdaging voor de trainers om met deze groep de komende jaren door te groeien naar een hoger niveau.

Ook bij de D-jeugd staan er dit jaar twee leuke teams. Beide teams waren hun oefentegenstander ruim de baas. Er is veel enthousiasme bij beide teams om twee keer te trainen en dat zal ongetwijfeld zijn vruchten gaan afwerpen de komende jaren.


De nieuwe D1

Net als de D-teams, wonnen ook de C-teams hun oefenwedstrijden tegen Nova. En ook deze groep kinderen is fanatiek twee keer per week aan het trainen. Geweldig!

Hetzelfde beeld bij de B-teams. De B1 speelde een uitstekende wedstrijd en won met 11-5. Een mooie uitslag voor een eerste jaars B-ploeg. De  B2 speelde met 3-3 gelijk. Deze ploeg had vorig jaar de stijgende lijn duidelijk te pakken en zal dit jaar zeker doorgroeien.

Tot slot de A-ploegen. Op een speler (Ruben) na zijn deze ploegen compleet nieuw in de A. En dat is niet gemakkelijk, aangezien je drie jaar in de A mag spelen en dus vaak tegenstanders zal treffen die twee of zelfs drie jaar ouder zijn. De fysieke tegenstand neemt dus toe en daarnaast ook de veldgrootte en wedstrijdduur. Voor trainers en spelers is het een kwestie van vooruitkijken. Het eerste jaar zal zwaar zijn, maar er wordt een basis gelegd voor successen in de jaren die hierna komen.

Iedereen veel plezier en succes dit jaar en zorg er met z’n allen voor dat de pagina met kampioenen weer groter wordt!

Oskar (Jeugd Technische commissie)