Memorabele strafworpen

Spanning en sensatie deze week bij de strafworpen: memorabel! En weer waren Myrre en Bas er bij betrokken. Deze twee kanjers zijn echt koelbloedig.  

Het is echt de moeite waard om de strafworpen van Bas te zien. Was er vorige keer commotie over de snelheid van nemen, ook deze keer kon Bas (2-2) zijn team op gelijke hoogte brengen. En zijn stip was perfect, totdat een heer van Luno de korf een gooi gaf. Hierdoor stuiterde de bal weer uit de mand. De enige sanctie van de scheids: de strafworp moest opnieuw! Geen gele kaart, maar alleen opnieuw nemen. En dat met één puntje achter, tegen het einde van de wedstrijd. Gelukkig was Bas enorm cool en gooide die tweede stip er gewoon in! Heel, heel knap! Omdat zijn eerste bal er al duidelijk in zat en hij hem zonder ‘de hand van de heer’ gewoon had gescoord, lijkt het me fair om deze mee te tellen (ondanks de kritische vragen van een vroegere kandidaat voor de top-titel).

B(l)ij de D

Myre (1-1) presteerde het alweer om op een cruciaal moment haar strafworp te scoren. De D1 speelde door haar score gelijk. Teamgenoot Jerry (1-0) gooide zijn stip tegen de voorkant van de korf. Hiermee staat Jerry op de derde plaats in de tob-0%. Gefeliciteerd!

Bij de A1 nog even

Ook de strafworpen van Kim (2-0) hebben een verhaal. Dat Kim miste is al een raar verhaal natuurlijk, zeker als er twee weken geleden nog discussie was over dat ze ‘raar scoorde’. Teamgenoot Mathijs kreeg een stip mee en bleef maar op de grond liggen (had hij een voorspellende gave?). Ondertussen stonden Kim en de scheids al klaar voor de stip. Maar Mathijs bleef liggen en ik vermoed dat dit een klein beetje heeft afgeleid; de bal stuiterde weer uit de korf. Bij Kims tweede stip raakte ze de voorkant van de korf.

Bij de top

Zarah (1-1) neemt nu de derde plek in de top-100%! Haar reactie op de stip: “Het was een prachtige strafworp. Ik stond onder de korf toen ik hem genomen had. De bal stuiterde op het randje van de korf en kwam toen zo naar me toe; doelpunt!” Gefeliciteerd met je derde plek!

Bij de C en B

Jesse (2-0) gooide zijn eerste bal over de korf heen. Doordat zijn tegenstander te vroeg inliep, kreeg hij nog een kans. Deze raakte de voorkant van de korf. Ik heb iets horen zeggen over (angst)zweetdruppels in zijn ogen. Teamgenoot Jeroen (1-1) stond volgens eigen zeggen “onder grote druk” bij zijn stip: “Ik kan zulke goede strafworpen nemen, dus ik moest hem er wel in gooien.” Bij de B1 wist Erik het al: “Nou, ik wist al dat ik hem ging scoren. Jolien maakte zo’n mooie actie voordat de overtreding kwam, dus die stip moest ik wel verzilveren.” Bij de B3 kon Jan de L. (1-0) zijn team niet helpen aan een strafworpdoelpunt en komt nu op de vierde plaats in de tob.

Bij de senioren

Het enige dat ik uit Arjen (2-1) kreeg was: “Twee-één”. Brahim (1-1) liet iets meer los: “hartstikke blij dat-ie zat” en Leon (1-1) gaf aan dat het aan de nieuwe bal lag. Dankzij deze nieuwe bal verlaat Leon de tob-0%. En maandag scoorde Maurice (2-2) zijn strafworpen zonder problemen, in grote warmte.

Bij de recreanten

Nomi’s (2-1) eerste strafworp was perfect. En direct na het doelpunt vroeg Nomi of hij meetelt voor de strafworpencompetitie. Ja dus! En helaas haar tweede ook. Want toen de bal er bij de tweede weer uit de korf stuiterde, staakte Nomi al haar activiteiten en perstte een enorme droge kreet uit haar mond, die deed denken aan een onweersbui in de bergen; “NEEEE!!!” Ondertussen stuiterde de bal vrolijk op zo’n tien centimeter van haar vandaan. Maar Nomi had alleen aandacht voor haar percentage: “Nu sta ik op 50 procent!”

Bijna vergeten

Rudolf (1-1) meldde ook dat hij een strafworp gescoord had. Eind maart. Bij de recreanten, tegen Woudenberg. Toen ik vroeg om een korte reactie, antwoordde hij, nuchter als altijd, “hij ging via de bovenkant.”

Bij een andere vereniging

Onze F-coach David van D (3-3), die zelf bij HKC speelt maar door het trainerschap toch enigszins verbonden is aan Synergo, meldde dat hij vorige weekeinde zijn drie stippen gescoord heeft. Het wordt volgens hem wel moeilijker om een stip te nemen, want hij moest elke keer denken aan onze strafworpencompetitie.

Synergo-toppers opgelet: “In de ruimschoots gewonnen wedstrijd tegen SKF6 (altijd lastig, 21-11) mocht ik een stip nemen en benutten. Dat maakt 7 uit 7 sinds ik onofficieel meedoe.” Voor de strafworpencompetitie een aanwinst: ik hoop dat David snel lid wordt van Synergo!

Top en tob

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Luc (B2) 4-0   1. Ferry (S3) 7-7
2. Danny (S6) 3-0   2. Loreah (D2)  4-4
3. Daan (S3) 2-0   2. Steven (S3) 4-4
3. Juna (S8) 2-0   3. Zarah (B2)  3-3 
3. Ruud (MW) 2-0   3. Sander S. (S5) 3-3 
3. Sjoukje (B1) 2-0      
3. Floor (B3) 2-0      
3. Ruth (C1) 2-0      
3. Kiran (C2) 2-0      
3. Jerry (D1) 2-0      
3. Marnix (D2) 2-0      
3. Myka (D2)  2-0       
         

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofmanapenstaartjeziggo.nl!

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2009-2010