Spannend gelijkspel voor de A1

Op een mooie zaterdagmiddag, met een tempratuur van zo’n 25 graden, vond om half vier de wedstrijd Synergo A1 – Luno A1 plaats. Luno, een goeie tegenstander waarvan we wisten dat ze redelijk goed konden korfballen. In de uitwedstrijd wonnen wij met 10-14 van deze ploeg.

Na een goede voorbereiding kon de wedstrijd beginnen. Het was duidelijk dat wij nog op gang moesten komen aan het begin van de wedstrijd. Luno kwam snel op een 0-1 voorsprong. Na een doelpunt van Bas liep Luno al een beetje uit naar een 1-3 voorsprong. We wisten de aansluitingstreffer nog te maken door een schot van Kitty, maar na dit doelpunt liep Luno makkelijk uit naar een 2-6 voorsprong, iets wat niet nodig was. Bas maakte voor rust nog de 3-6. Voor rust hadden we de kans om het verschil nog op 2 doelpunten te brengen, na een actie van Mathijs kregen we een stip mee. Kim nam deze stip, maar helaas miste ze.

synergo-a1-dok11shopnl_voorkantRust

In de rust was het aan Timon te zien dat hij niet geheel tevreden was over de wedstrijd en dat we toch zorgvuldiger moeten gaan aanvallen en in de verdediging de enige 2 heren zien uit te schakelen die konden scoren. Met deze info gingen wij de 2e helft in.

De 2e helft was nog koud, of Luno scoorde alweer hun 1ste goal van de 2e helft. Na deze goal begon Synergo aan de inhaalrace. Door een schot van Ruben en een wegtrekkertje van Jeffrey kwamen we op een 5-7 tussenstand. Wederom wist Luno weer te scoren, maar we hielden het op 2 punten verschil. Na goed samenspel van Mathijs en Bas, kon Bas een doorloopbal scoren. Er werd gewisseld met 6-8 en Ruben en Jeffrey brachten ons weer in de wedstrijd door er 8-8 van te maken. De spanning nam toe en dat kon je zien. Na weer een goeie actie van Mathijs kregen we wederom een stip mee. Tevergeefs miste Kim deze strafworp weer en werd er aan de andere kant wel gescoord: 8-9. Gelukkig was de scheids in een goeie bui en kregen we weer een stip mee, deze keer nam Bas hem. De stip werd genomen en in principe zat hij, maar een debiel van Luno sprong tegen de paal aan waardoor hij er uit viel, heel leuk. Dus de stip werd opnieuw genomen, de spanning steeg, maar deze stip zat er wel in: 9-9.

Voorsprong

Toen kwamen wij eindelijk op voorsprong door een doorloopbal van Jeffrey. Uiteraard liet Luno het hier niet bij zitten en kwamen we op een 10-10 tussenstand. Met nog zo’n goeie 3 minuten te spelen kon er nog van alles gebeuren en dat gebeurde ook. Luno wist in deze 3 minuten weer de leiding te nemen: 10-11. De scheids stak zijn vinger op, wat betekent de laatste minuut. In die laatste minuut kreeg Synergo nog een keer de bal. Het was zoeken naar een goeie actie en dit gebeurde, want na een fout van de tegenstander van Bas werd er in de laatste minuut toch nog de 11-11 gescoord. Uiteraard allemaal vreugde. De scheids floot hierbij af en zo hadden we een spannende wedstrijd gespeeld met een verdiend gelijkspel.

Met dit punt houden we nog uitzocht op de 3e plaats. Volgende wedstrijd spelen we tegen de titelfavoriet Victum A1. Zouden we kunnen stunten? De tijd zal het leren.

Doelpuntenmakers: Kitty: 1, Ruben: 2, Jeffrey: 3, Bas: 5.