Een weekje korfballeven van David (C1)

Er was eens in een ver land hiervandaan een man en hij heette David “de Geweldige”Kwant, hij had die naam gekregen op het korfbalveld, omdat hij elke bal die hij schoot scoorde tot op een dag.

Die dag kwam er een gemene heks genaamd: Isa. Ze kwam naar David toe en zei: ‘Ria riaap, je schiet nu als een aap!’ En POEF. David de geweldige schoot opeens als een aap. Maar toen kwam de kwaadaardige tovenaar Marcel en die zei: ‘rakedadee jij doet de komende wedstrijd niet mee!’ En David deed toen ook de komende wedstrijd niet mee. En door die spreuk verscheen David opeens op een voetbalkooi in utrecht bij de Asch van Wijkkade. En toen hij het niet zag aankomen kwam er opeens een bal tegen zijn hand en werd zijn hand verbrijzeld door de bal.

Carnaval2011-zustertjesMaar gelukkig kwamen de zusters Charlotte en Heleen en zeiden: ik maak je beter. En toen genas Davids hand in een flits maar van de Mexicaanse dokter Juanito (Jurriën) moest hij nog een weekje rust houden dus dat deed David. Maar David had geen zin om een hele week te rusten. Dus ging hij al op woensdagavond  mee met de recreanten. Wat volgens David niet korfbal was van het hoogste niveau. En David kwam daar toen Sander tegen en die vroeg hem om mee te helpen met trainen. Als Assistent-trainer.

 Carnaval2011-juanitoEn toen kwam David weer echt in actie maar toen hij het papier kreeg met daarop de training zag hij zijn vreselijkste nachtmerrie David de geweldige was RESERVE! Dit had hij nooit verwacht (ergens in zijn achterhoofd herinnerde hij zich de spreuk van de kwaadaardige tovenaar marcel natuurlijk nog) hij hoopte dat hij van Juanito nog zou mogen spelen zaterdag maar dat kon niet want hij stond reserve (samen met (gebroeder Ko) Sarah trouwens).

Fluiten

Toen hij zaterdagochtend aankwam op het Synergoveld (9:30) om te fluiten kwam  hij de bosnimfen Jan en Floor tegen ze waren sprakeloos en hun vleugels vielen er abrupt af. Toen was het moment van de waarheid(10:00) kon hij fluiten zonder coaching van George of Rudolf. Maar het ging GEWELDIG. David de geweldige flikte het hem weer. De gemene heks was vergeten zijn fluittechnieken te laten verdwijnen.

Wachten

Dus toen David klaar was(10:45) was het nog een uurtje en 15 minuten wachten op de rest van het team  maar gelukkig kwam daar de goedaardige oger Sjoerd aan (10:55). Die David zei dat als de rest van het team niet kwam binnen een uur dat hij ze in elkaar zou ROSSEN, niet echt iets wat je verwacht van een GOEDAARDIGE oger. En toen ging de oger Sjoerd weer over tot zijn aardige stand en maakte een grap die echt in de boeken moest komen. David vroeg namelijk aan Sjoerd om zijn nummer. En Sjoerd zei: nul zes, twaalf, vierendertig, zesenvijftig, achtenzeventig. En toen vroeg hij aan David om het nummer voor te lezen en David zei heel rustig: 06123(45678), en begon heel hard te lachen! Want Sjoerd had zijn nummer gegeven als 06 een twee drie vier vijf zes zeven acht. En David had dit zelf eerst nog niet door dus was het heel grappig voor beiden dus was het een zeer geslaagde grap.

Synergo C1-2011De C1

En toen kwam sneeuwwitje (Sander) (11:00) en zei dat hij kwam om nog een paar wedstrijden te zien. Niet zo spectaculair was dit, maar het gaf David toch nog een gesprek van een paar minuten. (11:10)  toen ging David kijken naar de D2. Dit doodde alweer wat tijd want toen de wedstrijd bijna klaar was (11:40) kwamen er al mensen van zijn team aan. Als eerst de veelpratende (en pingende) vriendinnen Ayo en Lindsy. Daarna kwam dokter Juanito aan in zijn korfbal kleren. Als derde kwam reus Jesse aan. En als 5e (en 6e) kwamen twee elfjes aan (Ruben en een vriend van hem). En als 7e kwam de dwerg Ruth. En daarna kwamen de gebroeders Ko aan: Sarah en Charlotte (die undercover was als gebroeder Ko) en als laatste kwam Jeroen aan. Jeroen was een goeie BAKker en weet je waarom? Omdat Jeroen  en BAKsteen is. Toen kwam het trollenteam van OVVO er aan onderleiding van de gemene heks Isa en de kwaadaardige tovenaar Marcel. In het begin gingen de veelpratende vriendinnen veel praten (erg logisch natuurlijk) en daardoor ging het hele team praten en werd iedereen hyper. Maar al snel was dat voorbij want we konden inschieten. Dus toen waren we al wat meer gefocust en gingen we het bespreekhok in. Toen we daar uit gingen moesten David en Sarah  de flessen gaan vullen. Dit was natuurlijk snel gedaan door een Gebroeder Ko en David de Geweldige.

Misschien toch wel

Toen iedereen ging warmlopen ging David snel een paal halen zodat het team kon inschieten terwijl ze aan het wachten waren, daardoor konden we al inschieten voordat de wedstrijd was afgelopen. En daardoor waren we nog meer gefocust dan OVVO, want OVVO was al die tijd gewoon aan het lanterfanten. Bij het inschieten merkte David al dat het met zijn verbrijzelde hand veel beter ging. Dus dacht hij als ik er perse in moet, dan kan dat! En de wedstrijd van de C2 liep toen af. We konden opnieuw inschieten en dat deden we ook en HOE. We scoorden meer dan 70%!!

Synergo C1 – OVVO C2

En toen begon de wedstrijd. David zette de flessen klaar en hield de tijd bij. En gebroeder Ko Sarah ging opschrijven wie er scoorde. Dennis floot, de wedstrijd was begonnen. Na 3 minuten kwam er al een geweldige schijnbeweging van Juanito. Hij zei: kijk daar een blindedarmontsteking, de tegenstander keek. En Juanito liep er zo langs voor een doorloopbal (12:03). Maar toen kwam de gemene heks Isa en schoot van de middenlijn en zorgde voor een harde wind vlaag waardoor de bal er ringloos in ging (12:09). Isa had nooit kunnen scoren zonder haar toverkracht, zelfs als ze van 2 meter schoot zonder wind zou ze nog missen. Maar al snel daarna kwam Jesse de reus hij ging staan pakte de bal en legt hem er gewoon in door zijn lengte (12:15). Nog een poging van Jesse volgde al snel. Alleen had Marcel de kwaadaardige tovenaar zichzelf toen vreselijk groot getoverd. Jesse kon toen niet meer scoren door hem erin te leggen. Maar opeens verscheen daar iets. Het leek wel een vlieg. Nee. Het leek wel een vogel. Nee. Het was TINKERBEL (Nomi). En gooide zo wat elfenstof over Jesse heen. En Jesse kon toen vliegen! Hij vloog zo boven Marcel langs en scoorde er weer één (12:18)! En toen moesten we wisselen van aanval.

Isaura de trol zag haar kans en gaf Charlotte verschrikkelijke trap tegen haar scheenbeen. Dennis kon het niet zien. Maar toen kwam verrekijker Bram, die de hele tijd al zat in de Tas van Dora (the Explorer). En Dennis zag het toen dankzij Bram. En toen kreeg Synergo een strafworp. Jeroen nam  hem. Doodse stilte. Je kon een naald horen vallen. De wind ging stil liggen. De auto’s stopten met rijden. De vliegtuigen zetten zelfs hun motoren uit. En. Hij ging met zijn handen omhoog. Hij liet de bal los. De bal ging omhoog. Hij raakte de bovenkant van de korf hij stuiterde er weer af. Maar toch net niet. Hij stuiterde weer. En ging er toen in (12:22)!

FUUUUUUT

Rust. De stand was nu 4-1 iedereen dacht dat het vanaf nu een eitje zou worden. We kregen een preek van sneeuwwitje dat we niet moesten denken dat we zouden gaan winnen.

SynergoC1-ovvoC1FUUUUUUT. De wedstrijd begon weer. De preek van sneeuwwitje had duidelijk niet geholpen want we zakten in. We dachten ‘ach, als we nou 1 keer meer of minder inspringen maakt heus niet zoveel uit’. Maarjah, door die ene keer in te springen kwam er toch weer een tegenstander langs waardoor ze een doorloopbal scoorden (12: 32). En toen kwam veel pingende Ayo. Ze was zo druk bezig met pingen dat ze niet meer aan het verdedigen was dus kon haar tegenstander er zo langskomen (12:37). Het stond nu 4-3, Synergo was duidelijk ingezakt. Maar toen zag verrekijker Bram met zijn verkijkbare ogen dat het niet meer ging met Charlotte. Waarschijnlijk doordat Isaura Charlotte had aangevallen. Dus toen moest ze gewisseld worden met Sarah. Gebroeder Ko voor Gebroeder Ko. En dat was een goeie wissel. Want Sarah scoorde direct alweer een geweldig schot (12:41)!

Thé man

En toen kwam de man of the match, onze eigen bakker. Jeroen de Baksteen! Hij kreeg de bal hij nam de tijd schoot en ja hoor hij zat erin (12:43)! En alweer 50 seconden daarna kreeg hij weer de bal hij pakte hem en schoot hem er weer in (12:43)! En toen kwam een ongunstig gevalletje, Juanito probeerde de bal de pakken maar sloeg toen per ongeluk tegen een OVVO-speler aan. Niet zo heel handig. Toen kreeg OVVO een strafworp. Iedereen hoopte natuurlijk dat ze zouden missen. Alleen. Marcel nam hem dus hij kon eigenlijk niet mis gaan. Marcel gooide hem naar achter. En zorgde toen dat een draak de bal in de korf gooide (12:46). Een kleine tegenvaller. Maar toen kwam die gekke reus weer hij zette vanaf de middenlijn één stap naar voren en legde de bal zo in de korf (12:48). En toen kwam Juanito die het goed wou maken. Hij dacht ik probeer even om de bal in de korf te krijgen en zowaar lukte dit! (12:49). Maar toen kwam Isaura de trol en gaf met haar knuppel de bal zo’n harde slag dat hij in de korf kwam.

Toen gebeurde er wat merkwaardigs. Sneeuwwitje kwam naar David toe, hij vroeg David of hij wou gaan warmlopen. David deed dit, met het gevoel van ik ga er nog één scoren zodat ik Marcel en Isa kan uitlachen. David ging er in voor Ruben. Hij kreeg zijn eerste bal. Alleen de spreuk van Isa was toch iets beter dan verwacht want hij kon de bal opeens niet goed meer vasthouden. Hij maakte nog net geen airbal, wat op zich toch nog best goed was. Hij kreeg een tweede kans. Hij schoot weer maar. Hij kon de bal niet goed plaatsen door de wind. En toen zijn derde bal. Hij probeerde te schieten maar de bal glipte weg.

FUUUUUUT. Einde van de wedstrijd. Dit was een week in het korfbal leven van David.

David de Geweldige.