De spanning stijgt

Of de ondertitel kan waarschijnlijk beter zijn, “Hoe het vierde net geen kampioen wordt”. Jari’s geleende wijsheid,´iedere wedstrijd is een kampioenswedstrijd´, dringt pas daadwerkelijk tot je door als je denkt kampioenschapskansen te hebben.

Toen wij op 4 december van De Corvers verloren, beseften we niet dat dit de sleutel van het seizoen zou gaan worden. De deceptie van de week ervoor had ons waarschijnlijk niet met volle scherpte aan de start gezet. Victum 3 had ons de week ervoor van de mat geveegd met 19-10, we geloofden niet meer in het kampioenschap. Victum zou nooit punten gaan laten liggen en wij zouden er de volgende keer tegen Victum vast weer hard vanaf gaan. Victum zou kampioen gaan worden.

De realiteit is natuurlijk anders. Op mysterieuze wijze speelde Victum een keer gelijk. In de thuiswedstrijd stegen wij boven onszelf uit en wonnen we 18-17. Nu, op 1 punt genaderd, komt het op de laatste wedstrijd aan. Wij moeten komende zaterdag om 21.30 tegen de nummer laatst en weten dan of we wel of geen kampioen kunnen worden. Victum moet om 16.30 uit in Hilversum verliezen, net zoals wij van De Corvers verloren. Als we dat toen hadden geweten…ach, ‘as’ is verbrande turf, zeggen wij Veenmannen thuis. Toch jammer dat de wedstrijd van 4 december de kampioenswedstrijd gaat blijken te zijn.

Desalniettemin zal het vierde volgende week zaterdag met spanning de Antilopensite in de gaten houden, wellicht bewijzen De Corvers ons een dienst. En hebben we om 21.30 in Maartensdijk alsnog een kampioenswedstrijd.

FV