Wedstrijden en weersomstandigheden

Het KNKV haalt voorlopig nog geen wedstrijden uit het programma en gaat er vanuit dat het programma in zijn huidige vorm doorgang vindt. Houd de KNKV-website is de gaten als de weersomstandigheden verslechteren.

Voor het geval het weer de komende dagen verslechtert, is hier de informatie vanuit het KNKV.

L.S.,

De weersomstandigheden zoals die momenteel op de weg van toepassing zijn, evenals de nog te verwachten sneeuw roept bij diverse verenigingen vraagtekens op. Het KNKV haalt vooralsnog geen wedstrijden uit het programma en gaat er vanuit dat het programma in zijn huidige vorm doorgang vindt. Mocht de situatie op de Nederlands wegen dusdanig verslechteren dat dit beleid aangepast wordt, zal dit door middel van publicatie op de KNKV-website gecommuniceerd worden.

Mochten verenigingen desondanks besluiten niet af te reizen, dienen ze thuisvereniging, scheidsrechter en aanwijzer op de hoogte te brengen. Er zal dan eveneens aangifte gedaan worden bij de tuchtcommissie bij wedstrijden in het wedstrijdkorfbal, en in het breedtekorfbal zal er een schikkingsvoorstel volgen. Indien scheidrechters de beslissing nemen om niet af te reizen, dient de scheidsrechter thuisvereniging en aanwijzer in te lichten. De thuisvereniging regelt zelf een vervangende scheidsrechter conform artikel 33 RvW.

Remco Winter

Competitieleider KNKV

Richtlijn Synergo slechte weersomstandigheden