Twaalf doelpunten niet genoeg voor Synergo A1

Op zaterdag 21 november stond voor ons de wedstrijd Dalto-uit op het rooster. Van tevoren dachten we dat het niet zo’n lastige wedstrijd zou worden, op het veld wonnen we met 3-10. Dus vol zelfvertrouwen vertrokken wij richting Driebergen.

Het eerste aanvalsvak bestond uit: Germay, Esther, Mathijs en Bas en de verdediging was: Kitty, Wieke, Jeffrey en Bram. Het was half vijf en de wedstrijd kon beginnen. En al hoewel Synergo de meeste kansen had, was het Dalto dat in de begin fase uitliep tot 3-1. Toen het 3-1 werd, ging het gelijk op en werd er telkens om de buurt door beide ploegen gescoord waarmee we een ruststand van 7-6 bereikte.

Dat betekende dat we in de rust eens even goed moesten bespreken wat er nou allemaal slecht ging. Er werd niet goed gelopen, de passing was belabberd en in de verdediging werd er niet goed gecommuniceerd. Elkaar nog even de moed inspreken van dat we ze kunnen pakken en toen weer terug naar het veld.

De tweede helft begon en we kwamen al snel op een 7-7 en even later kwamen we zelfs op een 7-8 voorsprong en ik dacht  “oke het gaat de goede kant op”. Maar niks bleek minder waar, want snel daarna was het Dalto dat weer scoorde en zo kwamen we op een 10-10 tussenstand, waarna Dalto ineens uitliep naar een 13-10.

Deze stand bleef lang op het scorebord en de tijd tikte weg. Toen hadden we nog ongeveer vier minuten te spelen toen Kitty de 13-11 binnen schoot en al heel snel daarna was het Bas die de 13-12 maakte en we hadden nog zo’n anderhalve minuut te spelen.

In die laatste anderhalve minuut verspilde Dalto knullig de bal en kon Synergo voor nog een keer aanvallen. Mathijs kreeg toen nog op een meter of vijf de bal en stond vrij. Hij schoot, maar was net niet raak. Hij kreeg nog een herkansing en kon er nog een soort van doorloopbal uithalen. De bal rolde over het randje van de korf en ik hoopte dat hij aan de goede kant van de korf zou vallen. Maar helaas, hij viel verkeerd en hoorde ik het laatste fluit signaal, de wedstrijd was afgelopen en zo was het eerste verlies van Synergo A1 dit jaar een feit.

De teleurstelling zat er dik in en met de hoofdjes gebogen liepen we het veld af ( Nouja in iedergeval bij mij ). De moraal van dit verhaal: Verleden resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Volgende week

Aankomende week staat ons Tweemaal zes te wachten. Een team waar we ook op het veld tegen speelden. Die vorige wedstrijd eindigde in een 8-3 overwinning voor Synergo, maar zal de A1 het nu weer zo makkelijk hebben? Ik hoop zoveel mogelijk mensen te zien op zaterdag 28 november om 15:45 in de Dreef (en kom dan meteen ook bij de andere wedstrijden kijken, red.).