Avonturen uit het 4e – Swingende salsa

Bij salsa is het belangrijk dat de man leidt en de vrouw volgt. De man kijkt stoer vanaf de kant en drinkt daarbij loom een rum-cola. Hier begint het salsaën al, want dit dient ter opwarming. Je moet je niet te abrupt in de vierkwartsmaat gooien. Eerst je kansen bekijken en afwegen. Nu lijkt het net of de man de keuze bepaalt, maar net zoals in het echte leven, is dit slechts illusie. De vrouw laat hem liever in die waan van keuze bepalen en leiden. Uiteindelijk krijgt zij de man waar ze hem hebben wil en bepaalt zij hoever het mag gaan. Als de dans zich ontwikkelt, bepaalt het ritme waar de dans eindigt.

Jullie voelen hem al komen, nu de analogie naar het korfbal. Die is natuurlijk enorm krom, maar je moet je stukje ergens aan ophangen. In onze eerste zaalwedstrijd moesten wij ook even opwarmen. De eerste helft ging verloren. De cola werkte nog niet en de rum was niet toegevoegd. Na een slokje  rum was de tweede helft een stuk beter. Onze kans op winst in de laatste minuten zagen we ombuigen in gelijk spel: 12-12.

De tweede wedstrijd, afgelopen zondag, zat het ritme er goed in. Onze danspartner liet zich alle kanten op sturen. Bij salsa maakt weerstand het spel op de dansvloer interessanter voor beide partners. Een ongelijke strijd resulteert hier vaak in een afwijzing. In ons geval swingden we naar een winst van 18-5.

We kijken uit naar onze volgende danspartner en naar waar het ritme ons laat eindigen. Oh ja, waar slaat deze hele analogie eigenlijk op? Ieder jaar weer, als het zaalseizoen start, wordt mijn fantasie geprikkeld door de posters en kokosgeur van Cafe Tropical. Wellicht dat we zaterdag 19 december eens moeten gaan kijken hoe dat salsa er echt aan toe gaat. Wie gaat er mee?

Voor meer informatie surf naar http://www.cafetropical.nl/

FV
salsa