Viking B2 – Synergo B1

Zaterdag, 21 november 2009. Drie uur ’s middags was het weer zover. Op het Synergo veld verzamelde de B1 om gezamenlijk (exclusief Janneke, die rechtstreeks ging) richting Wijk bij Duurstede te rijden.

Om iedereen even een drie kwartier saai in de auto zitten niks doen te besparen, zal ik maar verder gaan zodra we bij Wijk bij Duurstede aan zijn gekomen. Met een paar opmerkingen over hoe lelijk het containerding gebouw van Viking was, waarom ze in plaats van blauw rood hebben gekozen (de kleur van Viking is immers blauw) komen we aan in de sporthal. Oskar was ondertussen bezig met de opstelling maken, en het wedstrijdformulier in te vullen, toen hij opeens uit het niets te horen kreeg dat Ilan niet mee kon spelen. Oskar heeft gezegd dat hij geen afmeldingen had doorgekregen, terwijl ik wel degelijk tegen een bepaald persoon heb gezegd dat hij aan zijn moeder, Heidy genaamd, moest doorgeven dat ik niet meespeelde! Hierdoor is Lennart voor de derde keer op rij door het oog van de naald gekropen, en is duur weer niet wissel geweest.

We hadden nog ruim een halfuur, dus keken we ondertussen nog even naar de wedstrijd die voor ons speelde, liepen we even warm, gooiden we nog even een balletje over tot we werden weggestuurd omdat er anders misschien een bal het veld in zou rollen.

Nog een kwartier te gaan

Oskar roept iedereen bijeen voor een kort maar duidelijk praatje; Viking heeft evenveel punten als ons gehaald, scoort gemiddeld vijf keer per wedstrijd, we moeten niet teveel in de ballijn lopen, maar onze tegenstander uitspelen en eigenlijk dezelfde dingen die hij altijd zegt, niet veel interessants dus.

Vijf minuten nog

Na nog een keer te hebben warmgelopen, konden we even inschieten. Eén bal was van ons, maar de andere van de kast! Ruben wordt hiervoor bedankt! Oskar had gelukkig onze eigen echte bal mee naar huis genomen, zodat we niet allemaal vijf  euro konden gaan betalen voor een nieuwe bal.

Het fluitsignaal schelde door de zaal. De inschietmuziek werd uitgezet, en de spelers begaven zich naar het midden van het veld toe. Hier ging het eerste fout: in plaats van Rinske en Kim, stonden opeens Janneke en Jolien bij Rik en Ruben! Dit tot een gelach van Sjaukje en Ilan, een kleine ergernis van Oskar, maar het was al te laat. Het fluitsignaal klonk opnieuw, voor het begin van de wedstrijd.

Een moeizame start van Viking. De verdediging was er redelijk in geslaagd om de doorloopbal weg te houden, en de afstandschoten te beperken. Met onze aanval ging het nog wat moeizamer, hoogstens twee schoten per aanval, en zo hier en daar een foute pass (geldt niet alleen voor de aanval overigens; in totaal had Synergo twaalf verkeerd geplaatste passes, Viking 22). Zo ging het de eerste zeven minuten door, totdat Viking een zeer goede aanval had, een prachtig afstandsschot erin legde, in de 16e minuut. 1-0.

De aanval raakte hierdoor lichtelijk gefrustreerd, en opnieuw lukte het niet om een goede aanval op te zetten. Viking had weer de bal, en in de aanval, kregen ze een vrije bal (weet niet meer precies voor wat), die ze perfect namen en weer een schot erin legde, in de 15e minuut.

Aanval geïrriteerd, verdediging gefrustreerd. Twee goals tegen in anderhalve minuut, is niet al te best. Dat zag je ook aan Ruben, die in een keer een monsterschot scoorde van zeven meter, in de 13e minuut. Verdediging aanval blij, maar misschien iets te blij. Door een verdedigende fout van Erik, die moesten kiezen tussen een strafworp of een korte kans, scoorde Viking opnieuw, met nog zeven minuten te gaan tot de rust.

Het liep weer niet helemaal lekker voor Viking want in de laatste vijf minuten hebben ze zeker 6 verkeerde passes gegooid. Met nog ongeveer twee minuten te gaan, scoorde de heer van Rik weer een afstandschot, overigens was hij duidelijk een van de beste spelers.

Met nog één minuut te gaan, was Viking te gespannen, ze konden moeizaam verdedigen. Vijf seconden tot rust, Erik had een schotkans van zes meter, en gooide deze ook erin. Een belangrijp doelpunt, want nu was het vak van Janneke weer aan de beurt om aan te vallen.