Synergo sluit af met vierpunter in Bilthoven

Synergo 1 en 2 sloten zaterdag de eerste helft van de veldcompetitie af met de eerste return tegen Nova in Bilthoven. 

Op 7 september opende Synergo de competitie tegen Nova. Het leverde twee ruime overwinningen op (18-9 en 23-10). Zaterdag was het alweer speelronde acht en dus tijd voor de returns. 

Alle goede bedoelingen ten spijt, Synergo 2 opende niet scherp tegen de hekkensluiter. Ondanks een veldoverwicht kwam het zelfs met 3-0 achter. Pas doelpoging 27 leverde het eerste doelpunt van de middag op. Het tweede bleef in de eerste helft knokken tegen zichzelf en moest met 9-8 de kleedkamer op zoeken. 

In de tweede helft zette Synergo orde op zaken. Met maar twee tegendoelpunten, zat met name de verdediging potdicht. Eindstand: 11-18. Synergo 2 sluit af met 12 punten en een verdienstelijke derde plaats. 

Synergo 1 had de punten hard nodig om in de kampioensrace te blijven. Dat lukte eenvoudig. Na een redelijke eerste helft (7-11), was de tweede helft bij fases goed. Het eerste had zichzelf als doel gesteld om 24 doelpunten te halen en dat lukte uiteindelijk ook: 12-24.  Met 12 punten staat Synergo 1 samen met Rust Roest op de tweede plaats. Swift uit Amsterdam is lijstaanvoerder met 14 punten. Na de zaal volgt nog een spannende titelstrijd. 

Andere wedstrijden 

Synergo 3 nam in Woudenberg revanche voor de eerdere nederlaag. Door de 11-8 overwinning bezet ons derde nu de derde plaats. Synergo 4 verloor de toppers tegen Movado 2 en moet voorlopig genoegen nemen met plek twee. De A2 speelde een goede wedstrijd tegen Activitas, met snel spel en veel kansen en won uiteindelijk met 13-6. 

Eerste helft veld 

In totaal hebben we 185 wedstrijden gespeeld, waarvan we er 88 gewonnen en 85 verloren hebben. S8, MW2, de C1 en de D2 kroonden zich tot kampioen.  

Voorbereiden op de zaal

Na nog een ‘tussenweekje’ starten op 4 november de zaaltrainingen. Op zaterdag 9 en zaterdag 16 november zijn volop oefenwedstrijden, ook in de eigen hal. De competitie start op de 23ste. 

Tot snel in de hal of in de kantine!