Spanning, kampioenschappen en mooi korfbal

Het naderende slot van de zaalcompetitie gaf ons een prachtig korfbalweekend: kampioenschappen, spanning, sensatie en mooi korfbal.

Op de vroege zaterdagochtend werden onze E4 (16-0 tegen Odik), E6 (2-15 tegen Het Bosch) en E8 (2-9 tegen Tweemaal Zes) kampioen. Onze acht E-ploegen scoorden tot dusver al het onwaarschijnlijke aantal 857 doelpunten dit zaalseizoen. Complimenten aan trainers en natuurlijk de begeleiding van Rob.


Synergo E4

Na de E- en F-ploegjes was het de beurt aan de D2, de jonge ploeg van Jeroen en Timon, die met een 7-3 overwinning op Midlandia knap kampioen werd in de tweede klasse. Op het veld spelen zij in de eerste klasse.


Synergo D2

De C1 won ruim van Antilopen en stelde zo een prima tweede plaats in de tweede klasse veilig. De B1 speelde tegen de directe concurrent om het kampioenschap een bloedstollend spannende wedstrijd en kwam pas in de slotminuut op gelijke hoogte (8-8). De B1 heeft nog steeds wel alles in eigen hand. Op 7 maart kan tegen nummer drie RDZ het kampioenschap alsnog binnen worden gehaald.

Later in de middag vulde de sporthal in De Bilt zich met ruim 100 Synergo-supporters om de A1 naar het kampioenschap in de tweede klasse te schreeuwen. Dat lukte ternauwernood, want de A1 werd de zenuwen maar niet de baas en leek eventjes het kampioenschap nog met een paar weken te moeten uitstellen. Leek, want Jeroen hield zijn hoofd op het cruciale moment koel en schoot dertig seconden voor het einde de gelijkmaker door de korf: 14-14. De A1 speelt volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Synergo in de landelijke eerste klasse!


Synergo A1

De foto’s van de wedstrijd van de A1 staan in het fotoboek.

Op zondag speelde Synergo 2 een spannende pot tegen Ready 2 en hield daar een belangrijk punt aan over. Handhaving in de reserve tweede klasse is nu heel dichtbij. Het mooie korfbalweekend werd in stijl afgesloten door ons eerste, dat verlost van alle zenuwen, haar beste wedstrijd van het seizoen speelde. Met dynamisch en snel korfbal werd de tweede plaats terugveroverd op Ready: 26-20.

Zo zijn er een boel beslissingen gevallen en zijn we al vijf kampioenen rijker. Synergo 8, A3, B1 en D1 zijn nog volop in de race en hebben alles nog in eigen hand. Ook de D3 en E3 hebben nog een (kleine) kans. Met maar liefst 190 overwinningen en 3756 doelpunten is dit zaalseizoen in ieder geval het beste en meest productieve zaalseizoen uit onze clubgeschiedenis. Kom op Synergo!

Bestuurslid Technische zaken
Oskar