Synergo 7 is voor niets en niemand bang

4 december 2010 – Ter Leede 2  vs  Synergo 7. Sneeuw. Veel sneeuw. Edoch: hup, die winterbanden om de fiets en naar de verzamelplaats waar de Dappersten achter het stuur van hun ronkende bolides zaten te wachten. Nog een beetje beneveld van alle pepernoten die wij de avond ervoor tijdens het Synergo 7-Sintfeest tot ons hadden genomen, gingen we op pad.

Aangekomen in Leerdam waren we ervan overtuigd dat we de zwaarste beproeving van die dag toch wel achter de rug hadden. Fout. Ter Leede 2 heeft vergeten een belangrijk kledingadvies op hun webzijde te zetten: bitje, scheenbeschermers en schoudervullingen. Praktisch weerloos renden wij het veld in. Al gauw werd duidelijk dat Synergo veel lichter op de voet was en Ter Leede moeite had het spelletje te volgen. Snel lieten wij ze achter ons en stond het 3 – 5.

De frustratie sloeg toe bij de thuisploeg. De aanvoerder van het spul drukte Barry keer op keer meters naar voren en ook de dames droegen hun steentje bij. Er werd geduwd, geslagen, Janna werd bruut getackeld (stoom uit de oren van Renske, Janna goedlachs als altijd) en ondergetekende kreeg een karate-schop in de nek tijdens een doorbraak. En de scheids? Die keek dromerig voor zich uit…

Na de rust

Na de rust liep het ietwat uit de hand. Barry had er schoon genoeg van en duwde een beetje terug, waardoor een reus van een dame hem bij z’n keel greep (ik wachtte erop dat ze hem omhoog zou tillen en zijn spartelende benen in de lucht te zien zouden zijn…) en begon allerlei niet zo nette dreigementen te schreeuwen. “Kalm aan, mensen..