Selectie speelt voor sinterklaas!

De selectie speelde voor sinterklaas met een chocoladeletter en gedicht voor het trouwe publiek. Ook Dordrecht werd niet vergeten, want zowel het tweede als het eerste gaf een punt aan de Dordtenaren cadeau.

De zondag begon met een belangrijke wedstrijd van het derde. Met een overwinning op Ready zou de koppositie verder worden versterkt. Het derde startte overtuigend en ging rusten met 10-6. Na de pauze kwam Ready beter in de wedstrijd en de voorsprong slonk tot 13-12. Het derde had echter nog een demarrage in petto en liep uit naar 17-13. Met acht uit vier is het derde nog steeds zonder puntverlies.

Dan het tweede. De ploeg van Marc startte de zaalcompetitie met drie nederlagen en wilde koste wat kost tegen Dordrecht de eerste punten binnenhalen. Lange tijd zag het er goed uit. Synergo 2 startte overtuigend met twee doelpunten van Mats en een van Sjoerd en stond zo op een comfortabele voorsprong van 3-0. Tot aan de rust bleef Synergo 2 de bovenliggende ploeg. Ruststand: 7-5.

Na de mandarijntjes in de rust, liep het even stroef in het aanvalsvak van Manon, Lizet, Oskar en Mats (voor de kenners: een volledig oud A1-vak!). Dordrecht kwam terug tot 7-7. Onoplettendheden in de verdediging zorgde er zelfs voor dat Dordrecht voor het eerst op voorsprong kwam (7-9). Manon zette beide ploegen met twee prima afstandschoten echter weer op gelijke hoogte.

In de laatste tien minuten waren er kansen voor beide partijen. Uiteindelijk zette Sander met een vrije bal het tweede op voorsprong. Met nog een minuut te spelen werd er op een dom moment geschoten, wat Dordrecht de gelegenheid gaf om in de dying seconds een gelijkmaker te produceren. Dat lukte, waarna de scheidsrechter zo ongeveer direct affloot. Helaas dus maar een punt voor het tweede, maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende weken.

Toen was het de beurt aan het eerste. De ploeg van John startte goed en kwam direct op voorsprong. Dordrecht kwam echter terug en het verschil werd in de rest van de wedstrijd nooit groter dan twee punten. Ilse was goed op schot en scoorde flink wat schoten. Verder was het soms rommelig, aan beide kanten werd er het nodige balverlies geleden.

In de slotfase kwam het eerste steeds op voorsprong, maar de Dordtenaren kwamen met droge afstandschoten steeds weer op gelijke hoogte. Met nog drie minuten te spelen en een 13-12 voorsprong miste Arjan een strafworp. In de laatste minuut (bij de stand van 13-13) kreeg Marcel nog een strafworp mee. Hij miste echter ook, waarna de scheidsrechter direct affloot. Geen blije gezichten dan ook na afloop, want een zekere overwinning werd slechts een gelijkspel.

Al met al was het toch geen slechte zondag voor de selectie. Beide ploegen lieten zien absoluut thuis te horen op dit niveau en de punten zullen de komende weken echt wel komen! En hopelijk is de Kerstman ons straks wat beter gezind…