Schoolkorfbaltoernooi 2: zeer geslaagd!

Ook het tweede deel van het schoolkorfbaltoernooi, voor de groepen 3, 4 en 5, is weer bijzonder succesvol verlopen. Met dank aan vele vrijwilligers, een superorganisatiecommissie en een grote financiële bijdrage van de VSU, was het een topdag!

Vele teams streden, in vier- en in achttallen, om de te winnen bekers. Sommige kinderen hadimg_0514den duidelijk al heel veel getraind, voor anderen begon het allemaal nog wat onwennig. Aan het einde van de dag zag je echter dat er overal echt gekorfbald werd: doelpogingen werden zuiverder en er werd goed verdedigd. Dat het voor de scheidsrechters niet altijd helemaal duidelijk was wie nu bij wie hoorde, mocht de pret niet drukken.

Bij groep 5, waar er echt in twee vakken gekorfbald werd, ging de finale tussen twee teams van de OBS Tuindorp. Voor het publiek een moeilijke keuze: wie moest je nu aanmoedigen? Een voordeel: de winnende school zou altijd de ´goede´ zijn.

De weergoden waren ons dit jaar gelukkig wel goed gezind. Zelfs aan het einde avn het toernooi was het zonnetje nog lekker warm. Bekijk de foto´s maar om te zien hoe zo´n gezellige, sportieve dag eruit ziet.

De finalewedstrijden en de winnaars:

Groep 3    
De Regenboog 7 – Wittevrouwen 3   2-2    De Regenboog wint na strafworpen
Groep 4    
Paulusschool 2 – GBS De Wissel 3 1-1 De Wissel wint na strafworpen
Groep 5    
OBS Tuindorp 1 – OBS Tuindorp 5 2-1