Hoe staan de teams ervoor?

Het jaar 2009 zit er bijna op. Dit weekend staat er nog een speelronde op het programma en daarna begint de vakantie. Hoe gaat het met de Synergo-teams? En wat gaat het nieuwe jaar brengen?

Senioren

Synergo 1 heeft zich goed herpakt na de eerste helft veld. Na de zege van afgelopen zondag kan het zelfs naar boven kijken, de achterstand op de koploper is slechts twee punten. Handhaving moet geen problemen opleveren. Synergo 2 daarentegen beleeft een teleurstellende zaalstart. Vijf wedstrijden leverden nog geen punt op. Een goede wedstrijd tegen koploper DSC (13-14 verlies), werd afgewisseld met slechte wedstrijden tegen Phoenix (23-13) en Ons Eibernest (7-11). Een overwinning op het eveneens nog puntloze SDO komende zondag kan het tweede van de laatste plaats afhelpen.

Synergo 3 heeft tot dusver drie punten verzameld. Dat hadden er echter meer kunnen en misschien wel moeten zijn. De verschillen in deze poule zijn klein (zo verloor het derde zondag met slechts 11-13 van de koploper), handhaving moet toch wel lukken?! Synergo 4 zit in een duidelijk zwaardere poule dan op het veld. Promoveren zal, met een achterstand van vijf punten op koploper Fortuna, moeilijk worden. Maar wie weet…

Over de andere seniorenploegen kunnen we kort zijn: er moeten meer punten gehaald worden! Zowel Synergo 5, als 7 en 8 staan onderaan. Het zesde is de enige ploeg die tot nu toe een wedstrijd gewonnen heeft.

Jeugd

Kampioenskandidaten
De A1, C3 en D1 zijn nog volop in de race voor het kampioenschap. De A1 had een off-day tegen Dalto, maar won voor de rest alle wedstrijden en gaat vooralsnog aan kop. Datzelfde geldt voor de C3, die het dit jaar erg goed doen! De D1 verloor de eerste wedstrijd tegen Ter Leede en heeft nog steeds twee punten achterstand op die ploeg. De return volgt volgend jaar.

Subtop en middenmoot
Een aantal andere jeugdploegen staat in de middenmoot. Zoals de A2, die tot dusver drie punten verzamelde. De B1 heeft zich goed herpakt van de matige start en staat inmiddels op zes uit vijf. De C1 staat ook middenin met vier punten. De nieuwe E2 haalde vier punten en staat daarmee voorlopig keurig gedeeld tweede.

Onderin…
Er zijn ook een paar ploegen onderin te vinden helaas… De B2 bijvoorbeeld, die nog geen punt heeft gehaald! Ook de C2 heeft het in de hogere klasse moeilijk en haalde nog maar een puntje. De D2 speelde tot nu toe twee keer gelijk, de E1 won een keer en de F1 pakte een punt tegen Sparta. Maar, voor al deze ploegen geldt: er volgen nog zeker tien wedstrijden en dus genoeg mogelijkheden om punten te pakken!