En dat is drie op een rij voor de B1!

Zaterdag 12 december speelden wij uit tegen Animo B3 in Geldermalsen om een uur. We hadden de vorige twee wedstrijden gewonnen dus we zaten vol vertrouwen.

Toen we in de sporthal kwamen, zaten we een beetje te kijken naar de tegenstanders en ze waren best groot! Oskar ging zijn standaard praatje houden aan het begin van de wedstrijd en zei dat we niet moesten gaan denken dat ze goed waren, omdat ze zo groot waren en dat we ze gewoon vast moesten zetten en niet gaan inspringen. De vakken waren Ilan, Erik, Sjoukje en Rinske in de aanval, en in de verdediging Lennart, Ruben, Janneke en Jolien. Ik en Kim begonnen als wissel.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op maar al snel maakte Sjoukje het eerste doelpunt. Het was voor het eerst in tijden dat we een keer het eerste doelpunt maakten. De wedstrijd ging verder en aan allebei de kanten kwamen weer kansen toen wij onze zestiende doelpoging kregen gooide Ilan die erin met een doorloopbal. Niet lang daarna moest Kim gaan warmlopen en ze kwam erin voor Sjoukje. Ze kwam helemaal buiten adem naast me zitten en ze zei dat ze een keelontsteking had. Er waren nog zes minuten te gaan toen Lennart de 0-3 er in schot daarna kwam de tegenstander ook in actie en maakte een doorloopbal tegen ons. Op het aller laatste moment voor rust schoot Ilan er nog een kort kansje in en we gingen met een stand van 1-4 de kleedkamer in.

Oskar begon zijn praatje toen iedereen in de kleedkamer zat en ik telde even de doelpogingen en de doelpunten: we hadden er 4 uit 26 gemaakt dat is 1 uit 6.5. Oskar was super tevreden en vond ons geweldig spelen. hij zei dat Animo echt niet wist wat ze moesten doen, omdat wij zo goed speelden en dat we ze helemaal in zouden maken als we zo doorgingen.

De tweede helft begon en we begonnen meteen weer met scoren: Kim maakte de 1-5 al in de 21e minuut. Vier minuten later schoot Janneke er een in en drie minuten daarna Ruben een. Animo had een paar grote trommels naar binnen gehaald en ze waren non-stop aan het herrie maken, echt irritant! De tegenstanders wisten echt niet wat ze tegen ons moesten beginnen dus gingen ze wat agressiever spelen waardoor Kim in de twaalfde minuut een strafworp kreeg. Die gooide ze er gelukkig in, nadat Ruben er een had gemist. Maar Ruben kreeg nog een kans twee minuten later en die gooide hij er wel in 1-9. Toen mocht ik gaan warmlopen en ik kwam er even later in voor Erik. Ik was mijn shirt vergeten dus moest ik snel Erik’s shirt aantrekken (en rook het lekker?, red.). Niet lang daarna schoot Janneke er een in “en dat is tien”. Toen begon de tegenstander weer te scoren Ruben kreeg een schot tegen en het was 2-10 Kim maakte nog een strafworp 2-11 daarna maakte de tegenstander er weer twee. In de laatste minuut gebeurde er nog best veel Ruben schoot nog een mooi schot binnen en Lennart kreeg ook nog een doelpunt tegen maar toen klonk de fluit en hadden we gewonnen met 5-12.

In de tweede helft hebben we acht doelpunten uit 27 kansen gemaakt dat is 1 uit 3.4. Echt heel goed! Bij elkaar hebben we twaalf uit 53 gemaakt dat is 1 op 4.4. We staan nu gedeeld vierde met Animo, maar zij hebben een beter doelsaldo. We hebben drie wedstrijden gewonnen en twee verloren en we hebben bij elkaar zes punten.

Volgende week om 14.00 uur in de Dreef de stadsderby Synergo B1 – HKC (U) B1!